19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Це прямі ескалації": у Кремлі оцінили заяву Макрона про введення військ в Україну
"Це прямі ескалації": у Кремлі оцінили заяву Макрона про введення військ в Україну

"Це прямі ескалації": у Кремлі оцінили заяву Макрона про введення військ в Україну

У Франції не стали виключати можливості введення іноземних військ на українську територію. У Росії заявили, що помітили "дуже небезпечну тенденцію".

Президент Франції Емманюель Макрон оголосив дві умови для введення на територію України іноземних військ. На цю заяву 3 травня відреагував речник Кремля Дмитро Пєсков, як передали у "ТАСС".

Він назвав заяву Макрона "дуже важливою і дуже небезпечною".

"Франція в особі голови французької держави продовжує постійно говорити про можливість своєї прямої залученості — на землі — у конфлікті навколо України. Це дуже небезпечна тенденція", — заявив Пєсков.

У "РИА Новости" повідомили, що, на думку речника, тенденція обговорень прямого втручання Європи у війну простежується не лише у Франції.

"Ми бачимо таку вербальну ескалацію з боку офіційних представників, ми бачимо і на рівні глав держав — коли це стосується Франції, на експертнішому рівні — коли це стосується Великобританії", — підкреслив Пєсков.

Речник Кремля послався на заяву командувача британських Збройних сил Тоні Радакіна щодо можливих ударів по об’єктах на території РФ.

"Це прямі ескалації напруженості навколо українського конфлікту, яка потенційно може становити небезпеку для європейської безпеки, всієї архітектури європейської безпеки", — запевнив він.

Пєсков підкреслив, що тенденція нагнітання напруженості в офіційних заявах викликає занепокоєння. З його слів, Кремль за цим уважно стежить.

Заява Макрона, яка схвилювала Кремль

В інтерв’ю The Economist президент Франції не став виключати введення іноземних військ на територію України.

"Якби росіяни прорвали лінію фронту, якби був запит від України — чого сьогодні немає, — ми б законно мали б поставити собі це запитання. Тому я думаю, що виключати це апріорі означає не засвоїти уроки останніх двох років", — уточнив він.

Нагадаємо, нардепка Ганна Гопко опосередковано повідомила, що в Україні були "прильоти" по складах зі Storm Shadow та іншою зброєю. У СтратКомі попередили, що цю заяву використала собі на користь російська пропаганда.

Теги по теме
Россия Дмитрий Песков
Источник материала
Поделиться сюжетом