20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Італія передасть Україні батарею ЗРК SAMP/T, – La Repubblica
Італія передасть Україні батарею ЗРК SAMP/T, – La Repubblica

Італія передасть Україні батарею ЗРК SAMP/T, – La Repubblica

На початку березня премʼєр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявляв, що Італія виведе ЗРК SAMP/T з країни, бо вона "потрібна в іншому місці".

Італія передасть Україні додатковий зенітно-ракетний комплекс SAMP/T в межах нового пакету військової допомоги. Про це повідомляє газета La Repubblica.

Оголошення нового пакету військової допомоги має відбутися до засідання Великої сімки в Апулії, яке відбудеться 13 червня. Зазначається, що Рим прийняв рішення вивести батарею SAMP/T зі Словаччини.

Загалом Італія має 5 комплексів SAMP/T. Частину ЗРК використають для захисту місця проведення саміту G7. Окрім цього в новий пакет військової допомоги увійде артилерія.

Схвалити виділення нового пакету допомоги має парламент. Джерела видання зазначають, що проти такого виступає ультраправа партія "Ліга" Маттео Сальвіні. Проте рішення має набрати і без них необхідної кількості голосів.

Премʼєр-міністр Словаччини Роберт Фіцо в березні заявив, що Італія планує відкликати з країни ЗРК SAMP/T.Без захисту залишаться стратегічні обʼєкти, зокрема АЕС Моховце. Попередній уряд передав Україні ЗРК С-300. Тому спочатку важливі обʼєкти прикривав американський Patriot, якому на заміну прийшла франко-італійська система.

SAMP/T — це зенітно-ракетний комплекс, який створено консорціумом Eurosam. Він складається з французьких MBDA France, Thales та італійської MBDA Italy. Комплекс може перехоплювати широкий набір цілей, включно з балістичними та крилатими ракетами.

Нагадаємо, 12 квітня голова МЗС Дмитро Кулеба заявив, щоУкраїна веде переговори щодо батарей Patriot та однієї SAMP/T.

Теги по теме
Италия
Источник материала
Поделиться сюжетом