Аналітики назвали головну мету Росії в Україні на 2024 рік
Аналітики назвали головну мету Росії в Україні на 2024 рік

Аналітики назвали головну мету Росії в Україні на 2024 рік

В ISW назвали головну мету Росії в Україні на 2024 рік. А також проаналізували останні заяви офіційних осіб щодо ситуації на фронті.

Як передає "Хвиля", про це йдеться у новому звіті аналітиків Інституту вивчення війни.

Так, Росія не відмовилася від своїх загарбницьких планів щодо українських територій. При цьому головною метою Кремля і надалі залишається повне захоплення Луганської та Донецької областей.

Аналітики, посилаючись на заяви офіційних осіб, зазначають, що головною метою Росії на 2024 рік залишається план із захоплення Донецької та Луганської областей. Зокрема, про це свідчить і план наступальної операції, яка має розпочатися влітку 2024 року.

Війна Росії проти України. ЗСУ

Зокрема, теза про те, що Росія планує захопити всі території Донецької та Луганської областей, підтвердив у недавньому інтерв'ю The Times командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк. За його словами, російські військові намагатимуться окупувати Запорізьку область, а також Харків та Суми.

У свою чергу заступник начальника ГУР МО Вадим Скибіцький в інтерв'ю The Economist також заявив, що у Кремлі не відмовилися від планів захопити Донецьку та Луганську області.

Павлюк, говорячи про плани росіян захопити Харків та Суми, зазначив, що поки що незрозуміло, наскільки серйозний план ворога і чи вдасться йому захопити обидва міста. При цьому в ISW продовжують оцінювати, що російським військам важко захопити Харків, але російська наступальна операція в цьому районі, ймовірно, відтягне і закріпить українські сили з інших ділянок лінії фронту.

Крім того, він заявив, що українські сили роблять все можливе, щоб зупинити спроби Росії захопити Часів Яр. Однак зазначив, що російські сили мають артилерійську перевагу 10:1 над українськими силами та "повну перевагу в повітрі", ймовірно, маючи на увазі здатність атакувати керовані авіабомбами. Щодо ситуації навколо Часового Яру, то в ГУР висловили думку, що Росія не зможе захопити його найближчим часом.

На додаток до цього у звіті ISW посилалися і на заяви Володимира Зеленського, який нещодавно зазначив, що Україна зосереджена на Авдіївському напрямі, де останнім часом ворог постійно тисне на позиції ЗСУ. Президент України заявив, що окупанти планують посилювати наступ улітку 2024 року і додав, що наша країна зіткнулася вже з "новим етапом війни".

Нагадаємо, Росія знову атакувала Харків "шахедами".

Источник материала
Поделиться сюжетом