Аудитора компанії Трампа звинуватили у шахрайстві стосовно сотень клієнтів
Аудитора компанії Трампа звинуватили у шахрайстві стосовно сотень клієнтів

Аудитора компанії Трампа звинуватили у шахрайстві стосовно сотень клієнтів

Комісія з цінних паперів і бірж США звинуватила аудитора компанії Trump Media в масовому шахрайстві та обмані клієнтів.

Як передає Укрінформ, у повідомленні комісії зазначається, що аудиторська фірма BF Borgers CPA та її власник Бенджамін Боргерс погодилися на довічне відсторонення від бухгалтерської практики. Також фірма зголосилася виплатити 12 млн доларів, а Боргерс – 2 млн доларів штрафів.

Комісія, назвавши BF Borgers «фіктивною аудиторською фірмою», заявила, що компанія та її власник свідомо не проводили аудиторські перевірки та щоквартальні огляди з січня 2021 року по червень 2023 року, відповідно до стандартів Ради з нагляду за обліком публічних компаній.

Фірма обманювала клієнтів, стверджуючи, що її робота відповідає стандартам ради, для цього фабрикувала аудиторські документи й стверджувала в аудиторських документах, включених у понад 500 поданих до комісії звітів публічних компаній, що аудит фірми здійснювався відповідно до таких стандартів.

BF Borgers виступала аудитором компанії Trump Media, яка готувалася до запланованого злиття з публічною підставною компанією Digital World Acquisition, яке завершилося наприкінці березня 2024 року.

Ці викриття порушили питання про точність фінансової інформації в тисячах звітів клієнтів, яких перевіряла Borgers, у тому числі Trump Media, мажоритарним акціонером якої є експрезидент Дональд Трамп.

Ці звіти, що регулярно подаються до комісії, містять важливу інформацію, яку інвестори та аналітики використовують для оцінки компаній, чиї акції торгуються на публічних ринках.

За даними CNBC, акції Trump Media, якій належить соцмережа Трампа Truth Social, впали у п’ятницю на 9%.

Теги по теме
США Дональд Трамп
Источник материала
Поделиться сюжетом