Буде клумба як у Чарльза III: королівський садівник сказав, що посадити біля будинку
Буде клумба як у Чарльза III: королівський садівник сказав, що посадити біля будинку

Буде клумба як у Чарльза III: королівський садівник сказав, що посадити біля будинку

Які квіти посадити на клумбі біля будинку? Джек Стукс назвав топ-3 найкращих рослин.

Мати гарний сад хочеться кожному, але для створення пишного квітника потрібно чимало часу і сил. Щоб спростити завдання, можна вирощувати невибагливі рослини - вони також красиві, але заощадять зусилля з догляду. Джек Стукс - старший садівник короля Чарльза - розповів, які квіти посадити біля будинку. Ці три рослини просто перетворять простір на подвір'ї - сад матиме вигляд не гірший, ніж у британської королівської сім'ї.

Що посадити біля будинку - квіти

По-перше, Стукс рекомендує звернути увагу на клематис, передає The Sun.

Ця рослина зробить ділянку особливо квітучою завдяки яскравим квітам різного відтінку. Клематис цвістиме за будь-яких природних умов.

Ці квіти самостійно чіпляються за опору вусиками або молодими листочками, але для полегшення і прискорення цього процесу рекомендується допомогти ліані на початковому етапі росту і зафіксувати її на шпалері або стінці альтанки.

Клематис має безліч яскравих відтінків / Фото: pixabay.com

Друга рослина, яку Джек Стукс порекомендував, - це велика і пухнаста гортензія Аннабель.

"Гортензія Аннабель добре почувається на більшості ґрунтів і має дійсно великі білі пухнасті квіти", - сказав королівський садівник.

Одна з найкращих особливостей цієї рослини полягає в тому, що вона "дає трохи більше", коли справа доходить до живців.

"Гортензія Аннабель має тенденцію просто збільшуватися в розмірах і ставати все більшою і більшою, і ви справді можете почати відрізати від неї шматочки і отримувати нові рослини", - сказав він.

Гортензія Аннабель добре розмножується / Фото: pixabay.com

Ця квітка ростиме як на сонці, так і в півтіні. Вона може з легкістю перенести періодичні посухи без необхідності частого поливу.

Які квіти посадити на клумбі біля будинку

Третя доступна рослина, яку королівський садівник порадив для садів, - це лаванда. Ця рослина має приголомшливий запах і приваблює в сад бджіл.

Лаванді не потрібно багато поливу і догляду.

Лаванда має приголомшливий запах / Фото: pixabay.com

"І якщо ви розмістите лаванду в правильному місці - не в занадто вологому, а в хорошому сонячному місці - рослина буде приносити вам дуже хороші результати рік за роком. Існує багато різних сортів, і влітку вони завжди мають приголомшливий вигляд", - зазначив Стукс.

Хто такий Джек Стукс?

Джек Стукс працює в Хайгроув-хаусі короля Чарльза III та є королівським садівником понад 20 років. Член команди Highgrove Estate.

Сади британського монарха в Хайгроув-хаусі десятиліттями перебували під опікою короля Чарльза. Їхня краса щороку приваблює безліч відвідувачів.

Раніше Главред писав, які невибагливі багаторічники варто посадити в саду. Їх не потрібно висаджувати на розсаду, оскільки квіти можна легко виростити прямим посівом у ґрунт у квітні або в травні.

Вам також може бути цікаво:

Источник материала
Поделиться сюжетом