Як швидко і без заморочки зняти піну з бульйону: ділимось простими лайфхаками
Як швидко і без заморочки зняти піну з бульйону: ділимось простими лайфхаками

Як швидко і без заморочки зняти піну з бульйону: ділимось простими лайфхаками

Неапетитну сіру піну, яка утворюється на бульйоні під час приготування, хочеться моментально забрати. Вона псує і зовнішній вигляд, і смак страви. Але якщо забирати масу просто ложкою – це буде дуже довго і неефективно.

Редакція FoodOboz розповість про три універсальні способи, які допоможуть позбутися сірої піни на супі. Можна зробити навіть так, щоб вона взагалі не утворювалась.

Додайте олію

Цей інгредієнт допоможе зварити ідеальний прозорий бульйон. Перед тим, як рідина має закипіти, в бульйон потрібно налити трохи олії – столової ложки вистачить. Каплі олії просто нейтралізують ті частинки, з яких може утворитись піна.

Скористайтесь серветкою

Також перед самим закипанням просто покладіть зверху на бульйон одноразову серветку. Коли бачите, що починають з'являтись бульбашки – підніміть. Це можна зробити за допомогою ложки або інших столових приборів.

Вся піна і різноманітні частинки, які лише псуватимуть смак страви, будуть на серветці. У вас залишиться лиш прозорий та дуже апетитний суп. 

Правильно підготуйте м'ясо

Частинки, з яких збирається піна, утворює саме м'ясо. Тому найкращим рішенням буде замочити продукт в солоній воді, в пропорції столова ложка солі на літр води. М'ясо в такій рідині потрібно витримати годину. Після цього про утворення піни можете взагалі забути.

Раніше OBOZ.UA повідомляв, як приготувати ідеальний прозорий холодець

Источник материала
Поделиться сюжетом