ISW: Шойгу, імовірно, намагається стримати внутрішні очікування напередодні наступу РФ
ISW: Шойгу, імовірно, намагається стримати внутрішні очікування напередодні наступу РФ

ISW: Шойгу, імовірно, намагається стримати внутрішні очікування напередодні наступу РФ

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу дав досить відверту оцінку нещодавнім успіхам Росії в Україні та утримався від радикальних заяв про «успіх» російських військових зусиль, можливо, намагаючись стримати внутрішні очікування напередодні наступальної операції влітку 2024 року.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

Зазначається, що в ході селекторної наради цього тижня Шойгу заявив, що російські війська захопили 547 кв. км території в Україні з 1 січня 2024 року.

Однак ISW вказує, що має докази, які підтверджують, що захоплено приблизно 516 кв. км станом на 29 квітня. Аналітики Інституту вивчення війни вважають, що заява Шойгу є значно реалістичнішою, ніж попередні заяви, які перевершували оцінені ISW російські досягнення приблизно на 100 кв. км.

Торік у грудні Шойгу в ході аналогічної телефонної конференції применшив значення російських операцій в Україні як «активної оборони», ймовірно, намагаючись пом'якшити очікування щодо багатомісячної операції російських військ щодо захоплення Авдіївки.

«Шойгу, можливо, сподівається так само зменшити очікування всередині країни щодо очікуваної наступальної операції російських військ влітку 2024 року, особливо враховуючи, що російські війська зіткнуться з більш оснащеними українськими силами, ніж передбачало російське військове командування раніше», - вважають аналітики ISW.

Як повідомляв Укрінформ, у попередньому звіті ISW зазначав, що російський лідер Володимир Путін прагне зменшити вплив глави Міноборони Сергія Шойгу і карає його за нездатність досягти військових цілей Кремля.

Теги по теме
Россия война
Источник материала
Поделиться сюжетом