Колишній ув'язнений розстріляв управління артилерійського дивізіону ЗС РФ, — росЗМІ
Колишній ув'язнений розстріляв управління артилерійського дивізіону ЗС РФ, — росЗМІ

Колишній ув'язнений розстріляв управління артилерійського дивізіону ЗС РФ, — росЗМІ

Засуджений з російської колонії два місяці тому уклав контракт з ЗС РФ, пишуть журналісти. Потрапивши в Україні, вчинив стрілянину і дезертирував. Чоловік має при собі автомат з глушником і вважається особливо небезпечним.

Російський військовий, який воював у складі танкового полку ЗС РФ, розстріляв управління артилерійського дивізіону, убив шістьох солдатів та утік. Чоловіка розшукують, при цьому вказується, що він озброєний і може спробувати перейти на бік України. Про інцидент на окупованих територіях розповіли у російському медіа ASTRA.

У дописі вказується, що інформація про стрільця з'явилась у прокремлівському пабліку "Проект Барс" та у низці інших аналогічних. З'ясувалось, що якийсь чоловік почав стрілянину і утік з місця служби. Орієнтовне місцеперебування — біля села Олександрівка Донецької області. Чоловік озброєний і може спробувати пробратись на український бік, ідеться у повідомлення російських військових.

"Ось ця тварина розстріляла управління артилерійського дивізіону. Зі зброєю у районі Олександрівки сховалась. Тільки акуратно, він зі зброєю", — заявив один з окупантів.

У мережі також розмістили фотографію чоловіка у військовій формі ЗС РФ. Саме людина на фото начебто є стрільцем, який напав на підрозділ ЗС РФ.

Військові ЗС РФ - фотографія стрільця Юрія Галушка
Фото: Telegram

Прокремлівський військкор Владислав Поздняков стверджував, що стрілець — українець з окупованих територій. Чоловік начебто навмисно завербувався у російську армію, щоб вчинити там диверсію.

Військові ЗС РФ - одна з версій походження стрільця-дезертира
Фото: Telegram

Представники окупаційної влади поширили коротку інформацію про особу, яку розшукують, ідеться у дописі Astra. У орієнтуванні вказується, що стрільця звати Юрій Галушко, йому 58 років і він росіянин. Чоловік уклав контракт на службу у ЗС РФ 28 лютого 2024 року, а перед цим був у колонії. Під час інциденту, який стався 4 травня, убив шістьох російських військових 10 танкового полку, використавши автомат АК-12 з глушником.

Військові ЗС РФ - інформація про стрільця-дезертира, який утік 4 травня
Фото: Telegram

Зазначимо, село Олександрівське, про яке згадали у російських пабліках, розташовано на південь від Донецька та Мар'їнки. Орієнтовна відстань до лінії фронту — близько 7 км.

Військові ЗС РФ - де стався інцидент зі стрільцем 4 травня
Фото: DeepStateMAP

Тим часом весною 2024 року аналітики Інституту вивчення війни дослідили можливості Кремля набрати достатню кількість військових, щоб створити резерви для подальшого наступу. Орієнтовний розмір мобілізації в РФ — близько 300 тис. ос.: щоб їх набрати, планують вкотре підняти розмір грошового забезпечення. Водночас представники розвідки Великої Британії пояснили, що Росія адаптувалась до війни на виснаження. Про це свідчить те, що Кремль набирає великі маси людей, не шкодує їх і вони тисячами гинуть на фронті.

Нагадуємо, заступник командира 3 ОШБр ЗСУ Максим Жорін розповів про накопичення сил росіян біля Харкова та Сум. Тим часом вдень 4 травня Харків чотири рази опинявся під ударом різних засобів ураження ЗС РФ.

Теги по теме
Донецкая область оккупация стрельба
Источник материала
Поделиться сюжетом