Прикордонникам передали вилучені в контрабандистів безпілотники
Прикордонникам передали вилучені в контрабандистів безпілотники

Прикордонникам передали вилучені в контрабандистів безпілотники

Детективи Бюро економічної безпеки передали прикордонникам Волинського загону вилучені в контрабандистів безпілотники, використовувати їх планують для підтримки підрозділів Сил оборони, які виконують завдання в зоні бойових дій.

Про це повідомила Державна прикордонна служба України, передає Укрінформ. 

Ідеться про три саморобні квадрокоптери й один безпілотник типу «літачок». Контрабандисти свого часу намагалися використати їх для незаконного переправлення до Польщі тютюнових виробів.

У межах одного з кримінальних проваджень, розпочатих за матеріалами оперативників ДПСУ, на згадані безпілотники був накладений арешт.

Рішення про зняття арешту й передачу літальних апаратів на потреби прикордонного загону днями виніс Луцький міськрайонний суд.

У ДПСУ наголосили, що прикордонники Волинського загону ефективно протидіють протиправній діяльності на кордоні, зокрема незаконному переміщенню товарів з використанням безпілотників.

Від початку поточного року оперативники загону спільно з військовослужбовцями прикордонних підрозділів припинили шість спроб переміщення за допомогою БпЛА товарів через кордон та викрили три злочинні групи, які спеціалізувалися на такій протиправній діяльності.

Як повідомляв Укрінформ, вінницька громада передалабійцям прикордонного загону дрони й тепловізори.

Фото: ДПСУ

Теги по теме
Вооруженные силы Украины
Источник материала
Поделиться сюжетом