Суперзасіб від колорадського жука: помідори та картопля будуть врятовані
Суперзасіб від колорадського жука: помідори та картопля будуть врятовані

Суперзасіб від колорадського жука: помідори та картопля будуть врятовані

Колорадський жук не гребує навіть петунією, тютюном, диким пасльоном. Колорадські жуки здатні літати зі швидкістю до 4-8 км/год і швидко знищити урожай, вирощений щоденною працею.

Боротися із колорадським жуком дуже і дуже непросто.

Методи боротьби з колорадським жуком – хімічні, біологічні, агротехнічні і системні. За словами спеціалістів, найкраще вести війну з «колорадом» комплексно. Тобто, і користуючись народними методами, і за допомогою розчинів, що продаються у магазинах.

Суперзасіб для боротьби з колорадським жуком.

Серед народних методів один з найефективніших є гірчичний порошок. Використання сухого порошку гірчиці має набагато довший строк дії ніж розведений та настояний на воді. У суху погоду гірчичний порошок на рослинах може триматися протягом 7-8 днів, а інколи аж до 2 тижнів. ⠀

На відміну від промислових інсектицидів гірчиця не накопичується в ґрунті та тканинах рослин.

Для того, щоб приготувати розчин від колорадського жука, необхідно взяти відро гарячої води 10 л, розвести в ньому 200 г гірчичного порошку (пачка) і залишити на 2-3 години під кришкою.

Далі процідіть настій, додайте 5 ст. л. 9 % оцту та 50 мл рідкого мила, для тримання як найдовше засобу на листах рослин. ⠀

Суперзасіб для боротьби з колорадським жуком.

Розчином з гірчичного порошку обприскують картоплю, томати, баклажани раз в тиждень або частіше, якщо пройшов дощ або випала рясна роса.

А от найпростіший засіб боротьби з колорадськими жуками – збір жуків вручну. Експерти радять збирати методично у певний час, коли він найактивніший — із 10 години ранку. Звісно, на великій площі зібрати колорадського жука неможливо, тому такий метод підходить, якщо мова йде про сотку або трохи більше.

Останні новини України:

Коли садити картоплю у відкритий грунт: найкращі дати у травні.

Виросте соковита і хрумка: чим підгодувати капусту після висадки у відкритий грунт.

Про колорадського жука ви забудете назавжди: що потрібно посадити поряд з картоплею.

Источник материала
Поделиться сюжетом