"Так сміються на похороні": експерти пояснили, чому Шольц поглузував з України через Taurus
"Так сміються на похороні": експерти пояснили, чому Шольц поглузував з України через Taurus

"Так сміються на похороні": експерти пояснили, чому Шольц поглузував з України через Taurus

Психологи вважають, що поведінка канцлера Німеччини спричинена його невпевненістю в собі і стресом.

Витівкою канцлера Німеччини Олафа Шольца, коли він публічно висміяв Україну через її прохання надати ракети Taurus, зацікавилися психологи та обурилися місцеві політики. Вони назвали поведінку канцлера ганебною і неконтрольваною. Про це пише німецьке видання BILD.

Так, медіа наводить думки трьох експертів щодо того, чому Олаф Шольц розсміявся, говорячи про прохання України поставити німецькі ракети Taurus.

Важливо Taurus для України: ексміністр оборони Британії розкритикував нерішучого Шольца

Так, генсек опозиційної партії ХДС Карст Ліннеманн вважає поведінку Шольца ганебною.

"Абсолютно ганебно, що канцлер хихикає і сміється на рахунок України. Канцлер-реготун ображає людей, які боролися в Україні за життя та за нашу свободу", — сказав політик.

Психолог і письменник Торстен Хавенер заявив, що канцлер був у стресі і намагався зняти його сміхом.

"Шольц сміється не тому, що висміює інших, а тому, що перебуває у стані стресу та невпевненості у собі. Сміх — це захисна маска, що дозволяє зменшити або зняти напругу в такій ситуації", — вважає психолог.

Німецький бізнес-тренер та експерт з мови тіла Крістіан Гальвес заявив, що канцлер, якого всі звикли бачити врівноваженим, дав збій.

"Шольц вважається обережним, точним, врівноваженим, задумливим, формалістом та аналітиком, але такі особи покладаються на дистанцію, а не на близькість. А зустрічі з громадянами припускають близьке спілкування та екстравертну поведінку, що викликає невпевненість та стрес. "Спонтанне неконтрольоване зняття напруги відбувається завдяки сміху, що вивільняє. Багатьом людям це знайоме зі свого повсякденного життя: так раптом сміються на похороні або в інших ситуаціях невпевненості", — сказав бізнес-тренер.

Нагадаємо, що 3 травня канцлер Німеччини Олаф Шольц грубо висміяв прохання України передати ЗСУ ракети Taurus. Його жарт обурив німецьких журналістів.

Источник материала
Поделиться сюжетом