У Часовому Яру залишається 681 мешканець, дітей немає
У Часовому Яру залишається 681 мешканець, дітей немає

У Часовому Яру залишається 681 мешканець, дітей немає

У Часовому Яру залишається 681 мешканець, дітей серед них немає, евакуація з міста триває.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі Українського радіо розповів начальник Часовоярської міської військової адміністрації Сергій Чаус.

"Наразі в місті 681 особа. Умови спартанські. Інакше це назвати реально складно. Відсутність електрики, газу, світла в тому форматі, до якого ми звикли, — це доволі велика складність. Тому це вирішується в ручному режимі. Електрика — це генератори, вода — це свердловина і генератор. Газ тільки в балонах і з підвозом, тому з цим складно. Але люди тримаються і намагаються триматися за свої домівки, за свою землю", - сказав він.

За словами Чауса, забезпеченням місцевих мешканців, які залишились саме в місті, в громаді, займається військова адміністрація за підтримки районної військової адміністрації, обласної військової адміністрації.

"Також наші товариші з громадських організацій, з благодійних фондів допомагають нам. Ми забезпечуємо всім необхідним. Це харчі, побутова хімія, ліхтарі, павербанки, сірники — можна перераховувати доволі велику кількість. Все це надається, люди отримують й користуються", - додав він.

Начальник МВА зазначив, що дітей в місті немає. "Ми займаємось евакуацією від початку повномасштабних військових дій. І діти— це був основний аспект, на який ми звертали велику увагу", - сказав він.

Чаус наголосив, що можливість евакуюватися з міста існує, але за останній тиждень виїхала лише одна людина.

Як повідомляв Укрінформ, речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин розповів, що противник не полишає спроб тиснути на Часів Яр, виконуючи певні дедлайни. Сили оборони контролюють обстановку. Ворожої армії в місті немає, ворог не перетинав рубежі і кордони міста, додав він.

Теги по теме
война
Источник материала
Поделиться сюжетом