Верховний суд Непалу зобовʼязав уряд обмежити кількість сходжень на Еверест
Верховний суд Непалу зобовʼязав уряд обмежити кількість сходжень на Еверест

Верховний суд Непалу зобовʼязав уряд обмежити кількість сходжень на Еверест

Верховний суд Непалу зобов'язав уряд обмежити кількість дозволів, що видаються для сходження на Еверест та інші вершини.

Про це повідомив адвокат Діпак Бікрам Мішра, який подав петицію з вимогою скоротити видачу дозволів, передає Укрінформ з посиланням на France24.

Зазначається, що постанова суду була ухвалена наприкінці квітня, але її короткий виклад було опубліковано лише зараз. У ньому не наводяться відомості про конкретні обмеження на видачу дозволів.

«Він (Верховний суд – ред.) розпорядився обмежити кількість альпіністів..., а також вжив заходів щодо утилізації відходів та збереження навколишнього середовища гори», - сказав Мішра.

Рішенням Верховного суду також передбачається обмеження використання гелікоптерів - використовувати лише для екстрених рятувальних операцій. Раніше їх часто використовували, щоб доставляти команди альпіністів до базових таборів.

Досі Непал видавав дозволи всім, хто подавав заявку і був готовий заплатити $11 тис. за сходження на Еверест - найвищу вершину світу — 8 850 метрів над рівнем моря.

Цього року Непал видав дозволи на сходження на свої гори 945 альпіністам, у тому числі 403 на Еверест. Торік кількість дозволів склала 478. Це найвищий показник за всю історію сходжень.

Як повідомляв Укрінформ, торік генеральний секретар ООНАнтоніу Гутерреш під час свого візиту до гімалайських регіонів Непалу закликав світ «зупинити божевілля» щодо зміни клімату.

 Фото: @5tv

Теги по теме
Суд Туризм
Источник материала
Поделиться сюжетом