Ворог заявляє про поповнення Чорноморського флоту: Братчук відповів, які насправді дії росіян
Ворог заявляє про поповнення Чорноморського флоту: Братчук відповів, які насправді дії росіян

Ворог заявляє про поповнення Чорноморського флоту: Братчук відповів, які насправді дії росіян

Інформація ще перевіряється, але ознаки цього є. Про це 24 Каналу заявив речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук.

"Раніше ми передбачали, що, можливо, ворог планує поповнення Чорноморського флоту саме малими ракетними кораблями, але у зворотному напрямку. Тобто з Росії на Чорне море через Новоросійськ внутрішніми водами Росії. Але є певна інформація, що навпаки – намагається уберегти свої ракетоносії саме малі, які можна перекидати по внутрішніх водах, по річках, тому перекидає їх на Каспій", – пояснив він.

Активність тактичної авіації ворога

Сергій Братчук зазначив, що тактична ворожа авіація та повітряна розвідка є досить активними. Очевидно, ворог не полишає надії знову атакувати Україну, зокрема, ракетами.

Експортні маршрути працюють. Відомо, що кілька тижнів тому економічні показники стали такими, як були до повномасштабного вторгнення. Це говорить про рівень безпекової ситуації, який забезпечений Силами оборони в акваторії Чорного моря у північно-західній частині.

Однак тактична ворожа авіація не просто так літає, підкреслив речник. Можливо, ворог намагається щось розвідувати, до чогось готуватися.

Винищувач так званого п'ятого покоління Су-57, російський "аналогов нет" "стелс", який вони оснащують ракетами Х-69, які теж наробили багато інформаційного шуму у нашому просторі. Наші сили ППО бачать ці російські "стелси", супроводжують. Сподіваюся, буде наступний етап – влучання. Тому "стелсом" не вийшло. Але це загроза,
– сказав він.

На лівому березі Дніпра ворог намагається продовжувати штурми своїми малими групами. На Запорізькому напрямку тривають інтенсивні бої.

Чорноморський флот Росії: останні новини

  • Росіяни оголосили штурмове попередження на 1 травня в Чорному морі через вітер північно-східного напрямку. Однак, як пояснив речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук, те, що російські кораблі не виходять на чергування ані в Азовському, ані у Чорному морях, залежить не від шторму.
  • Єдиний російський ракетний корабель, який "блукає" біля Севастополя, – "Циклон". Він не робив пусків "Калібрами", тому що не пройшов відповідних іспитів. Водночас бойові пуски по Україні здійснюють підводні човни.
  • Братчук зазначив, що росіяни мають певний досвід пуску ракет "Калібр" з акваторії порту в Новоросійську. Саме там перебувають усі російські ракетоносії Чорноморського флоту Росії, крім одного.
Теги по теме
Черное море
Источник материала
Поделиться сюжетом