Запечений биток із сухофруктами: страва, що зробить великодній кошик довершеним
Запечений биток із сухофруктами: страва, що зробить великодній кошик довершеним

Запечений биток із сухофруктами: страва, що зробить великодній кошик довершеним

Пропонуємо вашій увазі рецепт приготування запеченого битка із сухофруктами. Це страва неймовірної краси, яка перетворить Великодній кошик на справжній витвір мистецтва. Також биток має незвичний, але дуже цікавий смак та аромат, що не залишать нікого байдужим.

Як приготувати запечений биток із сухофруктами в Instagram розповіла фудблогерка з ніком recepti_dariko. Вона також показала, які сухофрукти найкраще підійдуть для цієї страви.

Інгредієнти

  • Карбонат або корейка – 1 кг
  • Інжир – 4-5 шт
  • Курага – 10-12 шт
  • Копчений чорнослив – 10-12 шт
  • Олія – 3 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Часник – 3-4 зуб
  • Перець – ½ ч.л.
  • Паприка – 1 ч.л.
  • Прованські трави – 1 ч.л.
  • Сік лимона – 1-2 ч.л.

Спосіб приготування

1.На битку робимо 5 надрізів, не дорізаючи м’ясо до кінця.

2. Додаємо сіль та натираємо м’ясо з усіх сторін, включаючи розрізи.

3. У середній надріз викладаємо інжир по всій довжині. В обидва надрізи по бокам від інжиру викладаємо курагу, а у ті, що залишились – чорнослив.

4. Олію, подрібнений часник, спеції, сіль та сік лимону поєднуємо в окремій ємності.

5. Змащуємо маринадом м’ясо з усіх сторін та щільно загортаємо його у два шари пергаменту. Можна затягнути кулінарною ниткою.

6. Далі загортаємо м’ясо у два шари фольги. Випікаємо при 180 градусах 1 годину, потім знімаємо фольгу та пергамент і випікаємо ще 15 хвилин.

На OBOZ.UA є й інші рецепти приготування м’яса:

  • Запечене м'ясо в листковому тісті
  • Запечене м’ясо як шашлик
  • Буженина зі свинини в рукаві
Источник материала
Поделиться сюжетом