Туреччина запровадила пільги для іноземних стартапів
Туреччина запровадила пільги для іноземних стартапів

Туреччина запровадила пільги для іноземних стартапів

Туреччина запровадила спеціальні пільгові умови, зокрема надання дозволу на роботу, звільнення від податку на прибуток, безкоштовне медобслуговування, для залучення іноземних стартапів у свої технопарки.

Про це повідомляє кореспондентка Укрінформу.

“Ми запрошуємо видатних технологічних експертів і яскравих стартапів, які хочуть «виробляти цінність» і «вносити зміни» у світ технологій, стати частиною технологічної екосистеми Туреччини, нового творчого центру світу”, - повідомило міністерство промисловості та технологій Туреччини, яке започаткувала цей проєкт.

Для залучення стартапів та таланти ці всього світу було запроваджено спеціальну програму Türkiye Tech Visa, яка передбачає запрошення для талантів із критичним досвідом у галузі технологій і техностартапів з інноваційними бізнес-моделями та роботою, заснованою на технологіях.

Учасникам програми надають трирічний дозвіл на роботу спеціально для Türkiye Tech Visa, отримання дозволу на проживання для сімей за спрощеною процедурою, звільнення від податку на прибуток і корпоративного податку, комплексне безкоштовне медичне обслуговування, офісні можливості в технопарках та інкубаційних центрах, венчурні інвестиції та підтримка проєктного фінансування, наставництво та консультаційна підтримка, та інше.

Вказується також, що техностартапи можуть знайти в Туреччині необхідне середовище, щоб стати гігантською технологічною компанією, вдосконалюватися та створювати власні цінності.

Стати учасником проєкту можливо після реєстрації на сайті.

Як повідомляв Укрінформ, компанія Google в межах Google for Startups Ukraine Support Fund запускає другий етап підтримки українських стартапів на загальну суму у $10 мільйонів – українці можуть отримати грант до $100 тисяч на розвиток бізнесу.

Источник материала
Поделиться сюжетом