19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Через атаки росіян українська енергетика зазнала збитків на понад 1 млрд доларів, - Галущенко
Через атаки росіян українська енергетика зазнала збитків на понад 1 млрд доларів, - Галущенко

Через атаки росіян українська енергетика зазнала збитків на понад 1 млрд доларів, - Галущенко

Міністр енергетики назвав ситуацію досить складною та додав, що сприятливі погодні умови дозволяють балансувати енергосистему потужностями ВДЕ.

Після серії масованих обстрілів ЗС Росії по об'єктах енергетичної інфраструктури впродовж останніх місяців ситуація в енергосистемі України залишається досить складною. За даними пресслужби Міненерго, про це в ефірі телемарафону повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

"Станом на сьогодні мова йде про суми збитків на понад мільярд доларів. Але атаки продовжуються, і очевидно, що збитки будуть зростати", — вважає Галущенко.

За словами очільника відомства, найбільших пошкоджень внаслідок масованих атак зазнали об’єкти теплової та гідрогенерації, а також системи передачі електроенергії. При цьому загарбники не припиняють щоденно атакувати різні види енергооб’єктів застосовуючи дрони, балістику або артилерію.

Важливо "Це військова доктрина": РФ битиме по енергосистемі України незалежно від пори року, — експерт (відео)

"Система на сьогодні стабільна, але ситуація досить складна", — пояснив міністр і додав, що зараз завдяки сприятливим погодним умовам енергосистему вдається балансувати потужностями ВДЕ.

При цьому у деяких регіонах України, зокрема в Харкові, який ворог щодня атакує різними видами озброєння, діють обмеження електропостачання. При цьому у регіоні проводяться роботи для стабілізації ситуації та підготовки до проходження осінньо-зимового періоду. З метою проведення відновлювальних і ремонтних робіт та для нарощування потужностей маневрової генерації Україна залучає допомогу міжнародних партнерів.

4 квітня стало відомо, що, за словами глави НЕК "Укренерго" Володимира Кудрицького, російські війська своїми обстрілами балістичними ракетами пошкодили половину енергетичної системи України. Тому через суттєвий обсяг пошкоджень тепло- та гідроелектростанцій нестача потужності в енергосистемі України буде відчуватись ще багато місяців.

Також Фокус писав про заяву міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, згідно з якою російські ракетні та дронові обстріли пошкодили половину всієї української енергетичної інфраструктури.

Теги по теме
Обстрел
Источник материала
Поделиться сюжетом