19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Ідеальна заміна картопляного гарніру: простий рецепт запеченої брюссельської капусти
Ідеальна заміна картопляного гарніру: простий рецепт запеченої брюссельської капусти

Ідеальна заміна картопляного гарніру: простий рецепт запеченої брюссельської капусти

Така страва стане чудовим доповненням в якості смачного гарніру на свято

Ідеальний вибір для тих, хто цінує користь та смак страви — брюссельска капуста. Смачний гарнір, що готується менше, ніж за пів години — справжня знахідка для зайнятих людей, яким вже набрид картопляний гарнір на великодні свята.

Запечена брюссельська капуста може бути досить цікавою, якщо додати до неї бальзамічний оцет, журавлину і тертий пармезан. Рецептом святкової страви поділилася кулінарна блогерка Яна Гординовська.

Як смачно запекти брюссельску капусту

Інгредієнти:

  • брюссельска капуста
  • 2-3 столові ложки рослинної олії
  • 1 ст.л. бальзамічного оцту (або вина)
  • сіль, часник (свіжий або сухий)
  • копчена паприка на смак

Для подачі:

  • журавлина
  • горішки
  • бальзамічний соус
  • також смачно з пармезаном

Спосіб приготування:

  1. Очищаємо верхні листочки капусти, відрізаємо нижню частину (де плодоніжка) та розрізаємо навпіл.
  2. Поливаємо олією, бальзамічним оцтом, додаємо спеції, сіль, часник. Розмішуємо.
  3. Запікаємо приблизно 30 хвилин при 200 градусах.
  4. Подавайте капусту з пармезаном, але на свята можна окремо з журавлиною, горішками та бальзамічним соусом.

До святкового столу також можна подати смачні закуски. Раніше мі викладали рецепти оригінальних закусок — тарталетки, брускети і капрезе.

Источник материала
Поделиться сюжетом