19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Коли найкраще саджати картоплю у 2024 році: правила та секрети догляду
Коли найкраще саджати картоплю у 2024 році: правила та секрети догляду

Коли найкраще саджати картоплю у 2024 році: правила та секрети догляду

При розгляді питання про те, коли саме слід садити картоплю навесні, важливо пам'ятати, що це хвилюючий момент як для досвідчених фермерів, так і для любителів, у яких є дача або власний город. Щороку погодні умови можуть бути непередбачуваними, і важливо, щоб посадка не замерзла.

Одним із універсальних правил для посадки картоплі є прогрівання ґрунту. Коли температура грунту досягне 7 ° C, можна приступати до садіння картоплі. Однак не обов'язково проводити вимірювання температури – зазвичай, коли розпускаються листочки берези, ґрунт готовий до роботи. Часто це припадає на середину квітня чи на початок травня.

Ранні сорти картоплі можна садити вже на початку травня, а для пізніших сортів підійде середина травня або початок червня.

Не рекомендується садити картоплю в березні, оскільки ґрунт все ще занадто холодний, і картопля може просто замерзнути, що призведе до зменшення врожаю.

Процес посадки картоплі починається з підготовки грядок та самих бульб. Виберіть сорт – ранній, середній чи пізній. Рання картопля дуже смачна і її потрібно вживати відразу. Пізні та середньостиглі сорти підходять для тривалого зберігання.

Найкращий спосіб вибору смачної картоплі – придбати кілька сортів та приготувати. Так буде простіше визначитися із тим сортом, який ви хочете виростити.

Для посадки картоплі підготуйте землю - виберіть місце, що добре прогрівається сонцем, перекопайте грунт і приберіть бур'яни. На кожен квадратний метр додайте 8-10 кг компосту, перегною чи іншого добрива.

Картоплю, що проросла, слід посадити в лунки глибиною 10 см, паростки спрямовані вгору. Відстань між кожною картоплею має бути близько 30 см, а між рядами – приблизно 70 см. Потім закопайте лунки.

Після посадки грядки поливати не слід, оскільки картопля має достатньо вологи на перший час. Поливайте грядки раз на 7-10 днів, а коли з'являться бутони, полив має бути двічі на тиждень.

Останні новини України:

Як правильно виростити перець на розсаду - секрети від професіоналів.

Ніколи не садіть так огірки: помилка, яка загубить урожай.

Як правильно садити перець, щоб отримати врожай швидше за інших.

Теги по теме
Украина
Источник материала
Поделиться сюжетом