19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Космічні війни: у США занепокоєні новим супутником РФ
Космічні війни: у США занепокоєні новим супутником РФ

Космічні війни: у США занепокоєні новим супутником РФ

У світі продовжує зростати геополітична напруженість. Цілком можливо,  що у майбутньому війна точитиметься не лише на Землі, але й у космосі. Космічні війни вже не видаються фантастикою. Як стало відомо, у США серйозно занепокоєні новим супутником РФ.

Про це повідомив під час слухання у Палаті представників Конгресу помічник міністра оборони США, Джон Пламб.  

Високопосадовець зазначив,  що Росія наразі розробляє новий супутник. Скоріш за все, це військовий апарат. Його призначенням буде вражати цілі на орбіті. Отож для майбутніх комічних місій з'явиться нова небезпека. Пламб зауважив, що така загроза не є “безпосередньою”. Проте вона потребує детального вивчення. Слід додати, що Джон Пламб відповідає за космічну політику в Пентагоні. Отож до його заяв із подібних питань варто  дослухатись. 

Така новина вже стала темою для обговорень та приводом для занепокоєння у військових колах Сполучених Штатів. Адже ядерна зброя у космосі нестиме небезпеку майже для усіх супутників на орбіті. Джон Пламб зауважив, що в певній мірі сучасний світ залежить саме від  супутникових технологій. Адже, зокрема, космічна техніка використовується у таких критично важливих сферах як телекомунікації, метеорологія, аграрна галузь та наука. 

Помічник міністра оборони США нагадав, що саме РФ ветувала резолюцію ООН про заборону розміщення ядерної зброї у космічному просторі. Водночас, на думку Пламба, якщо така зброя буде використана, то вона не лише завдасть колосальної шкоди супутникам. Землянам також доведеться на довгий час відмовитись і від космічних місій. Тривалість такої “паузи” становитиме щонайменше рік. 

Слід зазначити, що обурення з приводу можливого виведення озброєння на орбіту Землі висловив і голова комітету з розвідки Палати представників Майк Тернер. 

Источник материала
Поделиться сюжетом