Останні масовані атаки РФ завдали енергетиці збитків на понад $1 мільярд - Галущенко
Останні масовані атаки РФ завдали енергетиці збитків на понад $1 мільярд - Галущенко

Останні масовані атаки РФ завдали енергетиці збитків на понад $1 мільярд - Галущенко

Ситуація в енергосистемі досить складна після масованих російських атак на об’єкти української енергетичної інфраструктури протягом останніх місяців.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Міненерго.

«На сьогодні йдеться про суми збитків на понад мільярд доларів. Але атаки продовжуються, і очевидно, що збитки будуть зростати», - зазначив Галущенко.

Міністр наголосив, що основних пошкоджень внаслідок масованих атак зазнали об’єкти теплової та гідрогенерації, а також системи передачі електроенергії. Водночас тривають щоденні атаки на різні види енергооб’єктів дронами, балістикою або артилерією.

«Система на сьогодні стабільна, але ситуація досить складна», - зазначив міністр, додавши, що наразі завдяки сприятливим погодним умовам енергосистему вдається балансувати потужностями ВДЕ.

Водночас у деяких регіонах, зокрема в Харкові, який щоденно зазнає ворожих обстрілів, діють обмеження електропостачання. В області здійснюються роботи для стабілізації ситуації та підготовки до проходження осінньо-зимового періоду.

Для проведення відновлювальних і ремонтних робіт, а також нарощування потужностей маневрової генерації залучається допомога міжнародних партнерів.

Як повідомлялося, російські обстріли балістичними ракетами пошкодили половину енергетичної системи України. Голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький відзначав, що через значний обсяг пошкоджень тепло- та гідроелектростанцій дефіцит потужності в енергосистемі України буде відчуватись упродовж багатьох місяців.

Теги по теме
Обстрел
Источник материала
Поделиться сюжетом