19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Яка зброя допомогла збити російський Су-25 на Донеччині: припущення експерта
Яка зброя допомогла збити російський Су-25 на Донеччині: припущення експерта

Яка зброя допомогла збити російський Су-25 на Донеччині: припущення експерта

Американські партнери передали для озброєння фронтових підрозділів ЗСУ достатню кількість ПЗРК.

Українським воїнам на Донеччині вдалося збити російський штурмовик Су-25 завдяки американській зброї, з якою бійці повертаються з ротації для доукомплектування підрозділів ЗСУ на фронті.

Таку думку висловив у неділю, 5 травня, військовий експерт Роман Світан в ефірі “24 каналу”.

За його словами, відомо, що бійці 110-ї бригади, які збили російський Су-25, упродовж двох місяців відновлювалася після боїв у Авдіївці. Під час такої ротації підрозділ відводиться в резерви для доукомплектування, після чого повертається на передову.

“При цьому вони повертаються вже з американською зброєю. Тобто заходить не просто зброя з нових партій, а одразу з частинами наших ЗСУ, які одразу ж включаються у бій”, – зазначив Роман Світан.

Експерт зауважив, що американські партнери передали для озброєння фронтових підрозділів ЗСУ достатню кількість ПЗРК, від застосування яких росіяни уже “відвикли”. Саме тому, мовляв, штурмовики Су-25 виходили на лінію бойового зіткнення на гранично малих висотах та завдавали ударів по наших позиціях, не сподіваючись на вогонь у відповідь.

"На гранично малих висотах ЗРК їх не бачать. Знести їх можна тільки за допомогою ПЗРК. От повернення наших частин уже з цією допомогою одразу призвело до результату", – припустив Роман Світан.

Источник материала
Поделиться сюжетом