Коли немає часу щось випікати – виручають желейні десерти. Вони дуже легкі в приготуванні та смачні. Можна поєднати абсолютно різноманітні компоненти і зробити декілька шарів.
Ідея приготування желейного десерту без випікання в креманці опублікована на сторінці фудблогерки Юлії з ніком yulia_smachno_tyt в Instagram. Поєднайте вишню та какао.
Інгредієнти для шару з какао:
- желатин – 25 г
- вода – 50 мл.
- сметана – 350 г
- молоко – 350 мл.
- цукрова пудра – 5 ст.л.
- какао – 2 ст.л.
Спосіб приготування:
1. Желатин залити водою в залишити на 15 хвилин.
2. Сметану змішати з молоком (250 мл) а 100 мл молока змішати з какао та теж вилити в сметану.
3. Додати цукрову пудру, ретельно перемішати і влити в масу розтоплений желатин (головне, щоб він був такої ж температури, як і маса).
4. Розмішати та розлити по креманках.
5. Залишити в холодильнику, поки не захолоне (мінімум на годину).
Інгредієнти для вишневого шару:
- вишневий сік або вишні у власному соку – 250 мл.
- вода – 200 мл.
- вишні – 300 г (за бажанням)
- желатин – 25 г
- вода – 50 мл.
- цукор за бажанням
Спосіб приготування:
1. Желатин залити водою і залишити на 15 хвилин.
2. У вишневий сік влити воду, цукор за бажанням та закипʼятити.
3. В злегка теплий сік влити розтоплений желатин.
4. На шар з какао викласти вишні та залити вже холодним вишневим желе.
5. Залишити в холодильнику на 3-4 години мінімум.
6. Якщо при додаванні желатину він не розчинився через різницю температур – можна масу розігріти на водяній бані (головне не доводити до кипіння).
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Бісквітний рулет із желе
- Желе з полуниці
- Молочне желе