19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Більше жодних мозолів: що робити, якщо натирає взуття
Більше жодних мозолів: що робити, якщо натирає взуття

Більше жодних мозолів: що робити, якщо натирає взуття

Взуття можуть стати справжньою проблемою, коли воно натирає шкіру та створює дискомфорт. Щоб цього уникнути, слід дотримуватися кількох простих порад.

Правильна пара взуття має велике значення. Якісне взуття допоможе вам почуватись впевненіше та завершить ваш образ.

Якщо вас цікавлять поради, які допоможуть при натиранні взуття, прочитайте матеріал Главреду: Несподіване застосування бальзаму для губ: Як позбутися від мозолів влітку.

Що робити, щоб не натирало взуття

Взуття можуть стати справжньою проблемою, коли воно натирає шкіру та створює дискомфорт. Щоб цього уникнути, слід дотримуватися кількох простих порад.

По-перше, важливо обирати взуття, яке підходить за розміром і формою. Задня частина взуття не має бути надто твердою або вузькою. По-друге, вдягайте якісні шкарпетки, які добре поглинають вологу та захищають від тертя. По-третє, перед тим як взути нові туфлі чи кросівки, можна трохи розносити їх удома, щоб вони стали зручнішими.

Як пом'якшити задню частину взуття

Пом'якшити задню частину взуття можна кількома способами. Один з них — використовувати спеціальні засоби для пом'якшення шкіри, такі як креми чи спреї, пише Fit My Foot.

Інший спосіб — використовувати фен. Нагрійте задню частину взуття феном (з обережністю, щоб не пошкодити матеріал), а потім кілька разів зігніть задник. Це допоможе зробити його більш гнучким.

Ще один спосіб пом’якшити задню частину нового взуття — використання фена. Одягніть пару товстих шкарпеток і взуйтесь у нове взуття. За допомогою фена на середньому рівні нагрійте задню частину взуття, доки вона не стане пластичною. Коли ви рухатимете ногами та будете ходити, підігрітий матеріал злегка формуватиметься, щоб краще відповідати формі вашої п’яти.

Цей спосіб найкраще працює зі шкірою, замшею або тканиною. Будьте обережні, не тримайте фен надто близько до взуття та занадто довго, щоб не спалити і не розплавити його.

Що робити, якщо натирають кросівки

Якщо кросівки натирають п'яту, необхідно вжити негайних заходів, щоб запобігти появі мозолів та подразнень. Спробуйте замінити шкарпетки на більш товсті або з м'якими підкладками на п'яті.

Спробуйте носити звичайні шкарпетки поверх тоншої пари шкарпеток або капронових шкарпеток. Дві шкарпетки ковзатимуть одна по одній і можуть зменшити тертя, яке виникає безпосередньо на шкірі вашої п’яти.

Змастіть взуття олією. Нанесіть на краї шкіряного взуття, які завдають шкоди вашим ногам, олію для масажу, кокосову або оливкову олію. Через кілька днів взуття має стати м’якшим. Якщо вас хвилює вплив олій на колір або довговічність взуття, використовуйте кондиціонер для шкіри замість олії.

Якщо натирання викликає певний тип кросівок, подумайте про те, щоб їх замінити на модель з м'якшою задньою частиною або іншого розміру.

Що наклеїти на задник взуття

У дослідженні 2016 року бігуни виявили, що тейп є ефективним засобом профілактики пухирів та натирання взуття. Спробуйте наклеїти гладкий одношаровий клейкий тейп, який також називають хірургічним пластиром, на болючу ділянку.

Також існують спеціальні гумові або силіконові прокладки, які можна вставити у взуття, щоб зменшити тертя. Ці накладки можуть мати підкладку з молескінової шкіри, щоб покращити термін служби під час тертя. Перед наклеюванням переконайтеся, що зад взуття чистий і сухий, щоб наклейка трималася краще.

Що таке молескін?

Молескін - це тонка, але важка бавовняна тканина. З одного боку він м’який, а з іншого має липку клейку основу. Його часто наносять на внутрішню частину взуття, щоб покращити посадку або зробити її зручнішою, пише Healthline.

Що робити, якщо сильно натерли п'яту

Якщо ви сильно натерли п'яту, необхідно вжити заходів для полегшення болю та запобігання інфекціям. Спершу очистіть пошкоджену ділянку м'яким мильним розчином і нанесіть антисептичний засіб. Якщо є мозоль, не розкривайте його, щоб уникнути інфекції. Накладіть стерильний бинт або пластир, щоб захистити п'яту від подальшого тертя. Якщо біль сильний або з'явилися ознаки інфекції, слід звернутися до лікаря.

Чому взуття натирає п'яту

Взуття може натирати п'яту з різних причин. Одна з них — неправильний розмір або форма взуття, коли задник занадто вузький або твердий. Інша причина — використання низькоякісних матеріалів, які не гнуться або не підлаштовуються під форму ноги.

Також натирання може бути через неправильний вибір шкарпеток або ж відсутністю достатнього захисту.

Ще однією причиною може бути те, що взуття ще не розносилося. Якщо взуття нове, дайте йому час розношуватися або використовуйте засоби для пом'якшення шкіри.

Читайте також:

Источник материала
Поделиться сюжетом