19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Чим підживити буряк, щоб був максимально солодким: поради
Чим підживити буряк, щоб був максимально солодким: поради

Чим підживити буряк, щоб був максимально солодким: поради

Буряк в українській кулінарній культурі відіграє особливу роль. Це інгредієнт в багатьох смачних стравах та невіддільна частина відомого на весь світ українського борщу.

Саме завдяки цьому його часто саджають на земельних ділянках, але, на жаль, не завжди городникам вдається виростити солодкий та соковитий буряк. Однак видання На Пенсії поділилося методом підживлення, який неодмінно збільшить ваші шанси на успіх.

Буряк – це не лише смачний, але й корисний овоч, який містить калій, магній, фосфор, залізо та вітамін В.

Щоб виростити солодкий та соковитий овоч, необхідно дотримуватися багатьох правил. Насамперед потрібно вибрати сонячне місце для посадки, яке буде гарно провітрюватись. Ґрунт має бути родючим, підживленим, добре дренованим та не кислим. Однак іноді навіть дотримання усіх цих правил не дозволяє отримати врожай бажаного результату.

Але не варто зневірюватись та засмучуватись, адже є один інгредієнт, що є на кожній кухні, який неодмінно підвищить цукристість буряків.

Сіль

Як би дивно це не звучало, але для того, щоб буряки були соковитими та солодкими, їх потрібно посолити.

Для приготування соляного добрива знадобиться 10 літрів води та всього одна чайна ложка солі. Для початку розведіть сіль в невеликій кількості води, допоки вона не розчиниться повністю. Потім змішайте розчин з 10 літрами води та полийте нею грядки. Але не перестарайтеся, щоб не пошкодити ґрунт.

Також на коренеплоди гарно вплине деревна зола. Ви можете або розвести 1 склянку в 10 літрах води, або просто посипати нею міжряддя.

Також не забувайте проріджувати буряк, щоб він був великий (між рослинами в рядку повинна бути відстань 15-20 см), рясно та правильно поливати грядки, особливо в період посухи, прополювати бур’яни та захищати рослини від хвороб та шкідників.

Раніше OBOZ.UA розповідав, як виростити в горщику на підвіконні кущову троянду.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Источник материала
Поделиться сюжетом