27 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Джек Дорсі вийшов з ради директорів соцмережі Bluesky
Джек Дорсі вийшов з ради директорів соцмережі Bluesky

Джек Дорсі вийшов з ради директорів соцмережі Bluesky

Оглядачі помітили покращення відносин між Дорсі та Маском після року перерви.

Джек Дорсі залишив раду директорів децентралізованої соціальної мережі Bluesky, яку він разом з іншими звільненими працівниками соцмережі Twitter заснував рік тому, та долучився до її фінансування. Про це повідомило видання TechCrunch.

У суботу, 4 травня, Джек Дорсі опублікував у соцмережі X, що колись називалася Twitter, оголошення про ґранти для проєктів з відкритими інтернет-протоколами від його благодійної ініціативи «Start Small». Це спонукало когось з користувачів запитати Дорсі, чи він досі є членом правління Bluesky, і він відповів коротким «ні», без жодних наступних пояснень.

Наступного дня компанія Bluesky подякувала Дорсі повідомила, що шукає нового члена правління, «який поділятиме прагнення створити соціальну мережу, яка дозволяє людям контролювати їхній досвід».

Прикметно, що Джек Дорсі обмежив перелік людей, за якими він стежить у соцмережі X, до трьох осіб. Йдеться про її власника Ілона Маска, а також Едварда Сноудена та дружину ув’язненого видавця WikiLeaks Стеллу Ассанж.

«Це свідчить про очевидне потепління відносин між Маском та Дорсі, який рік тому заявив у Bluesky, що "все зійшло нанівець", маючи на увазі придбання твіттера Маском і радикальну трансформацію цієї соцмережі»,  зауважили у Bloomberg.

Нагадаємо, наприкінці лютого 2023 року в Google Play з’явилася версія платформи Bluesky, яка розробляється за участі засновника Twitter Джека Дорсі, для iOS, а в квітні — для Android. Уже в липні реєстрацію тимчасово призупиняли, щоб вирішити проблеми з продуктивністю, а у вересні в соцмережі зафіксували перший мільйон користувачів, які завели персональні акаунти.

У грудні 2023 року соціальна мережа  дозволила користувачам переглядати дописи на своїй платформі без входу в систему, а вже в лютому відкрила доступ для всіх користувачів, відмовившись від системи долучення за запрошенням, яка діяла впродовж минулого року.

За першу добу відкритої реєстрації Bluesky поповнилася більш як мільйоном користувачів. Станом на 8 лютого загальна кількість реєстрацій у соцмережі перевищила 4,3 млн користувачів.

Зазначимо, що однією з особливостей соцмережі є те, що вона пропонує користувачам можливість вибирати свої алгоритми та налаштовувати часові рамки. Щоб уникнути реклами, платформа пропонує платну послугу домену для підтвердження особи.

Фото: Джек Дорсі / Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги по теме
Илон Маск Соцсети
Источник материала
Поделиться сюжетом