19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
«Голос Європи» внесуть до санкційного списку ЄС
«Голос Європи» внесуть до санкційного списку ЄС

«Голос Європи» внесуть до санкційного списку ЄС

Проросійську пропагандистську медіаплатформу «Голос Європи» буде включено до наступного 14-го пакету санкцій Євросоюзу проти Росії.

Про це сказала віцепрезидентка Європейської комісії Вера Юрова в неділю в ефірі ток-шоу Otázky Václavа Moravcе на Чеському телебаченні, передає Укрінформ.

За її словами, до нового пакету санкцій Євросоюзу додадуть 67 осіб і 23 організації.

Комісарка підтвердила, що санкції торкнуться в тому числі імпорту російського скрапленого газу в Європу.

«Голос Європи буде (внесено)», - сказала політик, яка назвала «інструментом путінської пропаганди».

Юрова нагадала, що уряд Чехії уже вніс «Голос Європи» в національний санкційний список наприкінці березня. Це сталося після того, як чеські спецслужби представили докази того, що за допомогою «Голосу Європи» були спроби вплинути на європейські вибори. Тоді ж було запроваджено санкції проти проросійських українських бізнесменів Артема Марчевського та Віктора Медведчука, які, за її словами, використовували «Голос Європи» в інтересах Москви.

Зараз Прага хоче, щоби санкції проти Марчевського були введені на рівні ЄС. Однак поки це питання до кінця не узгоджено.

Нагадаємо, Марчевський після того, як потрапив під санкції Чехії, де також було заблоковано його банківські рахунки та активи, переїхав у сусідню Словаччину, де тамошня влада надала йому тимчасовий захист як громадянину України.

Теги по теме
Россия Евросоюз СМИ
Источник материала
Поделиться сюжетом