19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Голова правління мережі «Опора» Ольга Айвазовська ввійшла до списку «50 надихаючих жінок» за версією NV
Голова правління мережі «Опора» Ольга Айвазовська ввійшла до списку «50 надихаючих жінок» за версією NV

Голова правління мережі «Опора» Ольга Айвазовська ввійшла до списку «50 надихаючих жінок» за версією NV

NV відзначає українок, кожна з яких «відіграє значну роль у своїй сфері, ухвалює ключові рішення, впливає на хід подій і бездоганно робить свою справу».

Голова правління Громадянської мережі «Опора» Ольга Айвазовська ввійшла до списку NV «50 діячок, які надихають».

«З початком великої війни Ольга Айвазовська та її колеги з інших впливових організацій заснували платформу ICUV (International Center for Ukrainian Victory) — заради адвокації української перемоги в урядах і міжнародних інституціях від імені громадянського суспільства. У Айвазовської достатньо досвіду для цього — вона понад 20 років захищає інтереси вітчизняних виборців, спостерігаючи за перебігом національних плебісцитів та удосконалюючи законодавство як засновниця ГО Опора.

З певного часу громадська діячка вийшла на міжнародний рівень — Айвазовська є членом впливової організації GNDEM, яка об’єднує представників 88 країн світу, що спостерігають за демократичністю виборів по всьому світі», — йдеться на сайті NV.

Сама лідерка «Опори» на своїй фейсбук-сторінці написала, що їй приємно бачити себе серед стількох діячок, «з якими мало не щодня доводиться плисти проти течії і ще більше в рази там їх немає». 

«Хоча моя діяльність зараз більше повʼязана з документуванням воєнних злочинів, міжнародним гуманітарним правом та демократію у час війни, ніж з виборами, я щиро радію, що нас помічають поза однією темою на все життя», — зазначила вона.

«ЗМІ для змін» звернувся до Ольги Айвазовської по коментар та очікує на її відповідь. 

NV відзначає українок, кожна з яких «відіграє значну роль у своїй сфері, ухвалює ключові рішення, впливає на хід подій і бездоганно робить свою справу». Cеред таких жінок — військові, громадські діячки, держслужбовиці та підприємиці.

Зокрема, до номінації «Громадянське суспільство» також увійшли ветеранка війни та керівниця Центру підтримки аеророзвідки Марія Берлінська, директорка державного Центру психічного здоров’я та реабілітації ветеранів «Лісова поляна» Ксенія Возніцина, співзасновниця та голова громадської організації «Принцип» Любов Галан, координаторка фандрейзингової платформи UNITED24 Ярослава Гресь, директорка українського офісу волонтерського фонду Leleka Foundation Ірина Гук, українська співачка кримськотатарського походження Джамала, письменниця, правозахисниця, співзасновниця Асоціації жінок-­юристок України «ЮрФем» Лариса Денисенко та інші. З повним списком можна ознайомитися тут

  • Читайте також: Представниці громадського сектору ввійшли в список «УП 100. Сила жінок»

Фото: Ольга Айвазовська/oporaua.org

Читайте також
Українка отримала шведську премію «Правозахисника року» за документування російських злочинів проти дітей
Кримську правозахисну групу відзначили премією ОБСЄ «Захисник демократії»
Представниці громадського сектору ввійшли в список «УП 100. Сила жінок»
Два роки повномасштабної війни, десять років анексії Криму. Опитування лідерів громадянського суспільства. Частина 1
Ольга Айвазовська: «У дискусії про вибори має бути менше politics, а більше policy»
Громадянська мережа «Опора» запускає цикл розмов про український вибір
Вісім років змін. Лідери громадських організацій про досягнення та провали України після Революції гідності. Частина перша
Ольга Айвазовська про телепроєкт «Нові лідери»: «Як тільки це буде можливо, він буде продовжуватись»
Ольга Айвазовська очолила правління Глобальної мережі національних спостерігачів за виборами
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
Долучитись
Источник материала
Поделиться сюжетом