19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Як правильно вирощувати малину, щоб отримати добрий урожай
Як правильно вирощувати малину, щоб отримати добрий урожай

Як правильно вирощувати малину, щоб отримати добрий урожай

Досвідчені городники виділяють кілька поширених помилок у вирощуванні малини, через які рослини можуть бути хворобливими та давати слабкий урожай.

Однією з грубих помилок при вирощуванні малини є підвищена кислотність ґрунту. Справа в тому, що з кислої землі малина не здатна отримувати найважливіші елементи живлення, зокрема фосфор, калій, кальцій і бор.

Із поганим живленням про хороше плодоношення можна навіть не мріяти. Для росту та розвитку малини ідеально підійде нейтральний ґрунт або слабокислий.

Друга поширена помилка – це надмірна загущеність посадок. В ідеалі відстань між кущами малини в ряду має становити від 0,3 до 0,5 м, а ширина міжрядь при цьому має бути не менше двох метрів. Інакше між рослинами буде велика конкуренція, і брак поживних речовин різко знизить кількість і якість врожаю.

При густій посадці малина не отримуватиме достатньої кількості сонячного світла, буде більш вразливою до хвороб. Тому регулярна обрізка кущів малини є обовʼязковою процедурою, адже чим більше сонця, тим солодшими будуть ягоди.

Ще одна поширена помилка у вирощуванні малини – це недостатня кількість поживних речовин у ґрунті. В цей період малину рекомендується підгодовувати добривами з високим вмістом калію та фосфору.

Останні новини України:

Як виростити максимальний урожай помідорів: розкрито секрет.

Як правильно виростити перець на розсаду: поради професіоналів.

Отримаєте небувалий урожай перцю, огірків і помідорів: як дешево зробити добрива.

Теги по теме
Украина
Источник материала
Поделиться сюжетом