19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Як захистити себе від забруднення повітря: ефективні поради
Як захистити себе від забруднення повітря: ефективні поради

Як захистити себе від забруднення повітря: ефективні поради

Забруднення повітря – це тихий вбивця. Нещодавній звіт Інституту енергетичної політики Чиказького університету показує, що якщо рівень забруднення залишиться таким же, як і два роки тому, тривалість життя може скоротиться.

Враховуючи цю тривожну ситуацію, ми повинні подбати про це вже зараз. Ми зібрали для вас кілька порад, як захистити себе.

Займайтеся фізичними вправами в приміщенні

Якщо ви живете в середовищі з високим індексом якості повітря, або AQI, не виходьте на прогулянку або пробіжку. Це звучить складно, але іншого виходу немає.

Оскільки повітря дуже забруднене, біг принесе вам більше шкоди. Експерти радять жителям забруднених місць не ходити пішки.

Вирощуйте рослини для очищення повітря, забезпечте максимальну вентиляцію вдома

Також важливо мати здорове середовище в офісах і школах. Щоб забезпечити це, заохочуйте своїх колег і друзів вирощувати в кабінетах рослини, які очищають повітря, такі як алое вера, плющ і павукоподібні рослини.

За ними також легко доглядати. Запропонуйте те саме директору школи вашої дитини. Також переконайтеся, що ваш офіс і будинок добре провітрюються.

Зберігайте свою дихальну систему здоровою, вживаючи ці продукти

Експерти припускають, що вживання певних продуктів допомагає зберегти легені здоровими. Нефрит, до прикладу, виводить забруднюючі речовини з легенів. Він також є хорошим замінником цукру.

Споживайте фрукти та овочі, які зміцнюють імунну систему. Зокрема, цитрусові, що містять вітамін С, рибу, багату на омега жирні кислоти. Щодня пийте трав'яний чай з тулсі, імбиром або зеленим чаєм.

Приймайте парову ванну, відкривайте вікна в машині

Діти, вагітні жінки та люди похилого віку більше за інших наражаються на ризик від забрудненого повітря. Тому встановіть очищувачі повітря у своїх кімнатах та житлових приміщеннях. Вдихання пари видаляє частинки пилу з ніздрів і заспокоює дихальні шляхи. У поєднанні з евкаліптовою олією вона має низку інших переваг.

Перед тим, як увімкнути кондиціонер, відкрийте вікна автомобіля, щоб забезпечити приплив і відтік повітря.

Раніше OBOZ.UA розповідав, як зберегти здоров'я в сезон захворювань.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом