2 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Картопляне пюре в духовці під хрусткою скоринкою: як приготувати звичну страву по-новому
Картопляне пюре в духовці під хрусткою скоринкою: як приготувати звичну страву по-новому

Картопляне пюре в духовці під хрусткою скоринкою: як приготувати звичну страву по-новому

Картопляне пюре може бути не лише відварене, але й запечене. Із золотистою скоринкою страва буде значно смачніша. Для неї вам знадобиться тісто філо, а також багато сиру.

Ідея приготування картопляного пюре під хрусткою скоринкою опублікована на кулінарній сторінці hot_spicyua в Instagram. Виходить повноцінна страва, яка не потребує доповнень.

Інгредієнти:

  • картопля – 5 шт.
  • вершки або молоко – 100+50 мл.
  • вершкове масло – 40 г
  • часник – 3 зубчика
  • шпинат – 70 г
  • яйця – 1 шт.
  • оливкова олія – 3 ст.л.
  • моцарела – 200-300 г
  • тісто філо – 4 листи
  • сир пармезан – 2 ст.л. (за бажанням)
  • розмаринова сіль (якщо вам не подобається розмарин – замініть іншою сумішшю трав)

Спосіб приготування:

1. Злегка обсмажити на 1 ст.л. оливкової олії часник і шпинат 1-2 хвилини.

2. Відварити картоплю, додати вершки, масло та розмаринову сіль.

3. Роздавити і трошки збити блендером. Додати шпинат з часником.

4. У форму викласти шарами картоплю, сир, картоплю, сир.

5. Зробити суміш з яйця, 50 мл молока, 2 ст.л. рослинної оліїі. Змастити тісто філо і викласти зверху.

6. За бажанням посипати пармезаном.

7. Відправити в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, на 25 хвилин.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Зрази картопляні з капустою
  • Картопляні галушки з грибами
  • Картопля з молочним соусом в духовці
Источник материала
Поделиться сюжетом