19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Координація з Китаєм щодо України та Близького Сходу є вирішальною - Макрон
Координація з Китаєм щодо України та Близького Сходу є вирішальною - Макрон

Координація з Китаєм щодо України та Близького Сходу є вирішальною - Макрон

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що координація позицій з Китаєм щодо найбільших криз у світі є вирішальною, а Європа потребує діалогу з Китаєм більше, ніж будь-коли.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це він заявив у вступній промові перед тристоронньою зустріччю з лідером КНР Сі Цзіньпіном та головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн в Єлисейському палаці.

"Координація з Китаємщодо великих криз в Україні та на Близькому Сході є абсолютно вирішальною", – заявив Макрон.

"Очевидно, що нам потрібен цей європейсько-китайський діалог більше, ніж будь-коли, я висловлювався про це нещодавно, коли говорив про нашу Європу. Ми перебуваємо на поворотному етапі нашої історії, і нам потрібно долати структурні труднощі", – деталізував президент Франції, нагадавши про свою промову в Сорбонні щодо майбутнього бачення Європи.

"Майбутнє нашого континенту також дуже чітко залежатиме від нашої здатності продовжувати розвивати збалансовані відносини з Китаєм", – сказав він у Єлисейському палаці.

Варто зазначити, що в центрі уваги тристоронньої зустрічі в Єлисейському палаці, окрім політичних, будуть також економічні питання.

Як передавав Укрінформ, лідер КНР Сі Цзіньпін у неділю прибув до Франції з державним візитом; в аеропорту "Орлі" його зустрічав прем'єр-міністр Габріель Атталь.

Це перша офіційна поїздка до Європи Сі починаючи з 2019 року. Після Франції лідер Китаю відвідає Сербію та Угорщину.

Теги по теме
Украина Китай Эммануэль Макрон Еврокомиссия
Источник материала
Поделиться сюжетом