19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Макрон та Сі Цзіньпін проводять переговори у Єлисейському палаці
Макрон та Сі Цзіньпін проводять переговори у Єлисейському палаці

Макрон та Сі Цзіньпін проводять переговори у Єлисейському палаці

У Єлисейському палаці в Парижі тривають переговори президента Франції Еммануеля Макрона та голови КНР Сі Цзіньпіна у форматі віч-на віч.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Офіційна програма візиту голови КНР у Францію розпочалась у другій половині дня з урочистої церемонії в палаці Інвалідів. Після цього президентські кортежі переїхали до Єлисейського палацу.

Макрон у соцмережі Х оприлюднив відео зустрічі двох лідерів.

«З нагоди 60-ї річниці встановлення дипломатичних відносин з Китайською Народною Республікою та Вашого третього державного візиту до Франції, голово Сі Цзіньпіне, ласкаво просимо!» - написав Макрон.

За повідомленням журналістів, перед початком двосторонніх переговорів президент П'ятої республіки вручив подарунки Сі Цзіньпіну та його дружині. Серед них – класична сумка Chanel та переклад китайською "Собору Паризької Богоматері" Віктора Гюго.

Як повідомляв Укрінформ, президент Франції, президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та лідер Китаю провели тристоронню зустріч у понеділок уранці. Перед її початком Макрон заявив, що координація позицій з Китаєм щодо найбільших криз у світі є вирішальною, а Європа потребує діалогу з Китаєм більше ніж будь-коли.

Це перша офіційна поїздка до Європи Сі Цзіньпіна починаючи з 2019 року. Після Франції лідер Китаю відвідає Сербію та Угорщину.

Макрон має намір поглибити особисті зв'язки з Сі Цзіньпіном під час його дводенного візиту до Франції та закликатиме китайського лідера спонукати Володимира Путіна припинити війну в Україні.

Фото: @EmmanuelMacron

Теги по теме
Китай Франция Эммануэль Макрон
Источник материала
Поделиться сюжетом