19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Мобілізація в Україні: ветеран АТО заявив, що українці повинні зробити вибір
Мобілізація в Україні: ветеран АТО заявив, що українці повинні зробити вибір

Мобілізація в Україні: ветеран АТО заявив, що українці повинні зробити вибір

Як вважає військовий експерт Євген Дикий, держави діляться на ті, які здатні організувати призову в армію, й на ті, які зникають з мапи світу.

Ветеран російсько-української війни та учасник Антитерористичної операції Євген Дикий заявив, що тил залишив ЗСУ без поповнення, адже владі "некомфортно мобілізувати їм заміну", а люди повинні обирати між захистом Батьківщини та окупацією. Про це він заявив в ефірі Radio NV.

На його думку, загальна мобілізація потрібна, оскільки це єдиний спосіб вижити проти багатомільйонної окупаційної сили. Мобілізація 2024 року повинна вирішити це завдання. З його слів, держави діляться на ті, які здатні організувати призову в армію, й на ті, які зникають з мапи світу.

Важливо Травень може стати критичним: РФ зібрала 120-тисячний "ударний кулак" з 8 дивізій, — генерал

"Людям потрібно допомогти зробити правильний вибір", – пояснив він.

Росія розгорнула велику війну, кидає усі резерви для знищення України. Натомість на думку Дикого, тил залишив ЗСУ без поповнення.

Мобілізація в Україні: кому потрібно оновити дані в ТЦК

Загальна мобілізація 2024 року посилюється, тому громадянимають оновити дані в ТЦК. Ті, хто перебуває на території України, можуть зробити це через особистий візит до ТЦК, скориставшись центрами надання адміністративних послуг та електронний кабінет, який має запрацювати невдовзі.

Президент Володимир Зеленський сьогодні, 6 травня, вніс до Верховної Ради законопроєкти щодо пролонгації дії воєнного стану й мобілізації на території України. Правовий режим воєнного стану та загальну мобілізацію пропонується продовжити ще на 90 діб.

Нагадаємо, 6 травня у ДПСУанонсували нові правилаперетину кордону через закон про мобілізацію. Речник Держприкордонслужби Андрій Демченко зазначив, що зараз ніяких змін у правилах перетину кордону немає, проте з часом вони можуть бути затверджені урядом.

Источник материала
Поделиться сюжетом