19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Можуть стати лідерами у світі, – Боррель висловився про українські безпілотники
Можуть стати лідерами у світі, – Боррель висловився про українські безпілотники

Можуть стати лідерами у світі, – Боррель висловився про українські безпілотники

Про це заявив верховний представник ЄС з питань закордонних справ та оборони Жозеп Боррель під час форуму оборонної промисловості Україна – ЄС, передає кореспондентка 24 Каналу у Брюсселі.

ЄС бачить успішні наслідки від дій українських безпілотників

Головний дипломат ЄС каже, що 2023 року він відвідав понад 200 українських виробників безпілотників. За його словами, на війні в Україні "новаторську роль відіграють технології 21 століття", зокрема і безпілотники, які знищують найсучасніші танки.

Я побачив, як інноваційні безпілотники й засоби радіоелектронної боротьби, зроблені в Україні, можуть стати світовими лідерами. Вони реагують на це, тому що вони відчувають потребу в цьому,
– сказав Боррель.

Крім того, головний дипломат Євросоюзу закликав європейські компанії підтримати українських виробників та інноваторів у виробництві вітчизняних безпілотників.

Українські дрони вразили чергове вороже судно

  • Вночі проти 6 травня українські розвідникивразили швидкісний катер ворога у районі бухти Вузька в Криму. Джерела 24 Каналу підтвердили, що Головне управління розвідки Міноборони використало морський дрон Magura V5, аби уразити російський катер.
  • Водночас російські телеграм-канали стверджують, що в районі західного узбережжя півострова нібито знищено до 5 безекіпажних катерів України. За словами окупантів, це сталося поблизу населеного пункту Чорноморське на анексованому півострові.
  • Варто зазначити, що надводний безпілотник Magura V5 потопив уже не одне вороже судно, завдавши великої шкоди Чорноморському флоту російських загарбників. Водночас дрон продовжують удосконалювати і він матиме нові можливості з часом, та зможе ефективніше вражати російські кораблі і катери у морі. Все, що відомо про український дрон Magura V5, його характеристики й цілі, які той уразив, – читайте у матеріалі.
  • До цього у низці міст Криму вночі 4 травня пролунали вибухи. Гучно було в таких населених пунктах анексованого півострова, як Джанкой, Євпаторія, Первомайське, Красноперекопськ тощо. Окупанти заявили про збиття до 17 ракет, наголошуючи на тому, що всі цілі – нібито ліквідовано.
Теги по теме
Евросоюз
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны