19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
На новий дата-центр Google у Великій Британії постійно скаржаться місцеві мешканці
На новий дата-центр Google у Великій Британії постійно скаржаться місцеві мешканці

На новий дата-центр Google у Великій Британії постійно скаржаться місцеві мешканці

Мешканці, що проживають поруч із новим центром обробки даних Google вартістю 790 мільйонів фунтів стерлінгів, стверджують, що він приносить шкоду їхньому здоров'ю, руйнує їхнє життя та впливає на ціни житла в районі. Про це повідомляє Daily Mail.

Будівництво цього великого інтернет-об'єкту на площі, що колись була полем, у місті Уолтем-Кросс, графство Хартфордшир, розпочалося в січні та викликало незадоволення у місцевих мешканців.

Проєкт під назвою "Силіконова долина Хартфордширу" отримав похвалу від Ріші Сунака, який вважає, що це підтвердження довіри до Великої Британії. Компанія Google стверджує, що центр обробки даних буде підтримувати можливості штучного інтелекту. Основне призначення центру – забезпечити функціонування таких сервісів, як Maps і Cloud, а також створити нові робочі місця в районі на північ від Лондона на тривалий період.

Ця будівля є першим великим дата-центром технологічного гіганта Google у Великій Британії. Однак місцеві жителі стверджують, що це призводить до переселення, заважає їм спати через будівельний шум та руйнує природний пейзаж, який колись був таким приємним.

Одна з мешканок, Діонн Браун, яка живе за 20 метрів від цієї будівлі, скаржиться на зміни в житті: "Раніше тут було спокійно, можна було насолоджуватися співом птахів та приголомшливими краєвидами, що нагадували про сільську місцевість". Зараз вона засмучена тим, що Google робить все що заманеться, тоді як населення не отримує жодної користі, але стикається з негативними наслідками, які полягають у псуванні пейзажів та постійному шумі.

Крім того, мешканці скаржаться на зміну вартості нерухомості, оскільки наявність великого центру обробки даних може привести до зниження цін на житло. Будівництво планують завершити до 2025 року.

Источник материала
Поделиться сюжетом