Простий рецепт апетитної закуски
Ми розповідали, як по-новому приготувати звичну "Шубу". Тепер ділимось рецептом дещо незвичної, але смачної і вдалої страви. Сациві — це грузинський рецепт, закуска виходить дуже апетитна.
Навіть домашня курка буде ніжною і соковитою. Як приготувати сациві з неї, розповіли на порталі "Добрі новини".
Інгредієнти:
- Домашня курка (вага близько 1,5 кг)
- Вода (4 л)
- Олія (5 ст. л.)
- Цибуля ріпчаста (5 шт. середнього розміру)
- Борошно (2 ст. л.)
- Ядра волоських горіхів (200 г)
- Часник (3 зубчики)
- Гострий перець (0,5 стручка)
- Кінза свіжа (5 гілочок)
- Шафран (0,5 ч. л.)
- Оцет винний (1 ст. л.)
- Сіль та чорний мелений перець (на ваш смак)
Спосіб приготування:
- Почистіть, випатрайте та помийте курку. Залийте курку водою (4 л) і поставте на вогонь.
- Доведіть до кипіння, зніміть піну, посоліть за смаком і варіть до готовності курки (приблизно 1-1,5 години).
- Готову курку вийміть з бульйону, а бульйон процідіть. Розріжте курку на порційні шматки, обсушіть паперовими рушниками.
- Розігрійте олію (3 ст. л.) на сковороді. Обсмажте курку з усіх боків до золотистої скоринки.
- У блендері подрібніть волоські горіхи, кінзу, гострий перець, часник і шафран до однорідної маси. Залийте горіхову масу 2 л курячого бульйону.
- Додайте винний оцет, сіль і чорний мелений перець до смаку. Перемішайте і варіть на повільному вогні протягом 15 хвилин.
- На іншій сковороді розігрійте олію (2 ст. л.). Дрібно наріжте цибулю і додайте на сковороду.
- Обсмажте цибулю до золотистого кольору. Додайте борошно і пасеруйте ще 5 хвилин, постійно помішуючи.
- З'єднайте пасерування з цибулею та борошном з горіховим соусом. Перемішайте і варіть ще 3 хвилини. Залийте соусом обсмажену курку.
- Дайте сациві охолонути. Подавайте на стіл, прикрасивши свіжою зеленню.
Страва має багатий, яскравий смак. Її можна подати як на щодень, так і на святковий стіл. Також ми розповідали, як швидко підготувати листя на голубці.