19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Поки не є критичним, – генерал армії у відставці про ситуацію в районі Авдіївки
Поки не є критичним, – генерал армії у відставці про ситуацію в районі Авдіївки

Поки не є критичним, – генерал армії у відставці про ситуацію в районі Авдіївки

В американському Інституті вивчення війни вважають, що логіка українських сил полягає в тому, щоб дочекатися прибуття військової допомоги від США. Генерал армії у відставці, екскерівник Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж розповів 24 Каналу, що західні партнери та, зокрема, ISW не завжди глибоко володіють ситуацією на полі бою.

Виконуємо одну з важливих функцій

Дії ЗСУ продиктовані ситуацією на фронті та переслідують певні цілі.

Ми займаємо вигідніші позиції. Ворог вважає, що просунувся. Водночас ми відійшли на ті позиції, де можемо потужно тримати наші укріпрайони, які побудували нещодавно,
– пояснив генерал армії у відставці.

Крім того, за останній тиждень суттєво збільшились втрати ворога, щодня гине 1000 – 1250 і більше окупантів.

Навіть якщо росіяни десь і просунулись, зауважив він, а українські сили відійшли в укріпрайони, це показує, що ЗСУ виконують одну з важливих функцій – ліквідують резерви ворога.

"Авдіївський напрямок поки не є критичним. Зараз відбуваються перемінні успіхи, ми проводимо контрудари з різних секторів. Авдіївський сектор зараз тримаємо, навіть на тих позиціях, які сьогодні зайняли", – наголосив Микола Маломуж.

Що відбувається в Авдіївці: дивіться на карті

Більше про ситуацію на Авдіївському напрямку

  • В американському Інституті вивчення війни повідомляють, що росіяни 4 травня просунулись поблизу Авдіївки в бік Архангельського. Це означає, що вони також імовірно взяли під контроль населені пункти Керамік і Новокалинове.
  • В ISW пояснюють логіку дій ЗСУ тим, що не маючи достатньо ресурсів і очікуючи допомогу від США, вони "обміняли простір на час".
  • Водночас окупанти можливо хочуть спробувати скористатися обмеженим часовим вікном, поки Україні не надійшла підтримка, щоб здійснити наступальні операції. Аналітики ISW також вважають, що кінцева мета росіян на цьому напрямку не зрозуміла.
  • Раніше в Інституті вивчення війни зазначали, що росіяни почати рух на північ Авдіївки у Торецька. Це потрібно окупаційній армії, щоб посилитись в районі Часового Яру. Це місто залишається дуже важливим для них, адже може стати плацдармом для початку наступу на Дружківку та Костянтинівку. Тому ворог може сповільнити атаки поруч з Авдіївкою та відновити активність біля Часового Яру.
Теги по теме
Донецкая область
Источник материала
Поделиться сюжетом