19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Поради, яких слід дотримуватися при укусах комах
Поради, яких слід дотримуватися при укусах комах

Поради, яких слід дотримуватися при укусах комах

Літом, коли люди виїжджають відпочивати на природу, завжди є ризик стати жертвою укусів різноманітних шкідників. Декотрі укуси комах проходять швидко, вкрай важкі – місяцями.

Укуси комах можуть не призвести до небезпечних наслідків, але деякі з них можуть викликати смертельні інфекції. Із вкрай важкими укусами потрібно негайно звертатися до лікарів. Ми підготували для вас інформацію, що робити після укусів комах і як від них вберегтися.

Перше, що потрібно зробити після укусу комахи

Укуси комах зазвичай викликають свербіж, почервоніння шкіри або невеликий набряк. Це спостерігається як у дітей, так і у дорослих.

Як полегшуючий засіб, покладіть кубик льоду або пакет з льодом на почервонілу ділянку. Промийте місце укусу комахи водою з милом. Крім того, для лікування свербежу можна придбати безрецептурні креми. Але будьте обережні, не наносьте їх на відкриті ділянки шкіри.

Деякі укуси комах викликають набряк і призводять до утворення гною

Після укусів комах використовуйте антигістамінний крем, щоб зменшити набряк ураженої ділянки шкіри. Можна нанести харчову соду і воду, щоб зупинити настирливий свербіж.

Алое вера, листя базиліка і м'яти перцевої добре допомагають при укусах комах. Антисептичні властивості алое вера і листя базиліка, а також охолоджуючий ефект листя перцевої м'яти забезпечують полегшення.

Укуси бджіл болючі та отруйні

Жало медоносних бджіл болюче і може бути отруйними, поки його не видалять. Пам'ятайте, що не варто використовувати пінцет і не вичавлювати жало, оскільки це може призвести до потрапляння більшої кількості отрути.

Використовуйте пластикову картку або щось подібне, щоб видалити жало. Негайно промийте місце укусу водою з милом і прикладіть алое вера. У разі множинних укусів зверніться за медичною допомогою.

Коли варто звернутися до лікаря після укусу комахи?

Незважаючи на те, що укуси комах є поширеним явищем, не слід ігнорувати численні укуси або місця укусів комах.

Якщо комаха вкусила рот, шию або вухо, і набряк не проходить, зверніться за медичною допомогою. Деякі укуси комах можуть призвести до виділення гною, тому в такому випадку рекомендується звернутися до лікаря.

Раніше OBOZ.UA писав, де найчастіше кусають кліщі.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом