19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Шольц розповів, що зробить Німеччина у разі нападу Росії на країну Балтії
Шольц розповів, що зробить Німеччина у разі нападу Росії на країну Балтії

Шольц розповів, що зробить Німеччина у разі нападу Росії на країну Балтії

Шольц розповів, що зробить Німеччина у разі нападу Росії на країну Балтії

Німеччина почала роботу з розміщення у Литві бригади

Канцлер Німеччини Олаф Шольц пообіцяв захистити трьох балтійських союзників по НАТО – Латвію, Литву та Естонію – у разі нападу Росії. Також німецький лідер заявив, що завершитб до кінця 2027 року створення постійної німецької бригади в Литві.

«Німеччина твердо стоїть на боці країн Балтії. Ми віддані один одному, це частина домовленостей, яких ми досягли в НАТО. Це означає, що ми надаємо один одному захист і що усі держави можуть покладатися на нас в захисті кожного сантиметра своєї території», – заявив Шольц 6 травня під час візиту до німецького танкового батальйону, дислокованого в Литві, повідомляє Bloomberg.

Виступаючи разом з Шольцем, президент Литви Гітанас Науседа закликав Німеччину прискорити розгортання німецької бригади, зважаючи на вторгнення Росії в Україну і загрози іншим колишнім радянським республікам.

Відправка бригади до країн Балтії є частиною «історичного перелому» у військовій політиці, який Шольц проголосив у своїй промові в парламенті всього через кілька днів після того, як Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну в лютому 2022 року.

На додаток до постійної дислокації бригади в Литві, Німеччина посилює східний фланг НАТО за допомогою поточної місії з патрулювання повітряного простору над країнами Балтії і очолюваної Німеччиною бойової групи посиленої передової присутності.

Нещодавно Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус наголосив на важливості реформування армії ФРН на тлі погіршення безпекової ситуації у Європі. «Оскільки Росія поставила під сумнів європейський мирний порядок, для Німеччини та її союзників виникла особлива ситуація загрози», заявив він. 

Аналітики Інституту вивчення війни США вважають, що Росія зважиться на вторгнення в країну НАТО набагато швидше, ніж називають експерти (через кілька років). За їхніми даними, агресор проводить реформи, спрямовані на розвиток довгострокового воєнного потенціалу. На тлі повідомлень низки західних аналітиків, експертів та аналітичних центрів, російський диктатор Владімір Путін заявив, що не планує нападу своєї армії на країну Європи. Він назвав це «нісенітницею», хоча у 2021 році він теж заперечував повномасштабне вторгнення в Україну.

Нагадаємо, що Путін поставив за мету відновити російську імперію і перекроїти міжнародний порядок. І ніщо не вказує на те, що він відмовився від цих планів. Подробиці – у статті оглядача відділу міжнародної політики ZN.UA Володимира Кравченка «Путін накинув оком на Європу. Які країни НАТО він атакує після України?»

Источник материала
Поделиться сюжетом