19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Тест ДНК стане обов’язковим для біженців, які хочуть в Австрії возз’єднатися з родиною
Тест ДНК стане обов’язковим для біженців, які хочуть в Австрії возз’єднатися з родиною

Тест ДНК стане обов’язковим для біженців, які хочуть в Австрії возз’єднатися з родиною

Австрійський канцлер Нехаммер пропонує посилити контроль за процесом возз’єднання біженців з їхніми родинами. За останні роки кількість таких запитів значно зросла, і тепер уряд планує вжити кроки для забезпечення більшої достовірності цього процесу.

Згідно з офіційною статистикою, кількість заявок на возз’єднання сімей після отримання статусу біженця значно збільшилася. У січні 2022 року було подано 310 запитів, а в січні цього року їх кількість досягла 845. Більшість запитів надійшли від сирійських громадян.

Національна партія пропонує введення обов’язкових ДНК-тестів для підтвердження родинних зв’язків у випадках, коли існують сумніви у достовірності документів. За словами канцлера Нехаммера, ці тести мають гарантувати відсутність можливості зловживання цим процесом.

Крім того, уряд планує залучити спеціалістів з перевірки документів та забезпечення безпеки членів сімей для більш ефективного контролю.

Уряд також розглядає можливість скасування обов’язку пред’явлення доказів наявності житла, медичної страховки та стабільного доходу протягом перших трьох місяців для біженців. Це дозволить забезпечити, що особи, які мають право на притулок, зможуть самостійно підтримувати себе та свої сім’ї.

Зауважимо, що пропозиція щодо використання ДНК-тестів для перевірки родинних зв’язків не є новою. У 2008 році аналогічну пропозицію вніс Гайнц-Крістіан Штрахе, однак тоді вона не знайшла достатньої підтримки серед законодавців.

Теги по теме
Австрия
Источник материала
Поделиться сюжетом