19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Це знають далеко не всі: з чого та як насправді роблять розчинну каву
Це знають далеко не всі: з чого та як насправді роблять розчинну каву

Це знають далеко не всі: з чого та як насправді роблять розчинну каву

Часто можна почути, що розчинна кава – це продукт, який роблять з відходів. Можливо, деякі виробники не піклуються про своїх споживачів, але в теорії цей процес виглядає не так. Смачно 24 розповідає кілька цікавих фактів про цей продукт, яких ви могли не знати.

Точне місце, час та автор винаходу розчинної кави невідомі. Відомо, що у 1910 році "Red E Coffee" запустила великомасштабне виробництво швидкорозчинної кави, яка на той час була інновацією. Вона здобула велику популярність серед солдатів, а згодом "перекочувала" у всі оселі.

Як роблять розчинну каву

Добросовісні виробники використовують для цього звичайні перемелені кавові зерна. Їх очищають, сортують та обсмажують. Потім зерна грубо перемелюють та виварюють каву у резервуарах, в яких дуже великий напір води. Результатом цього процесу є концентрована, густа та тягуча кавова гуща.

Популярний напій / Фото Pixabay

Тепер треба перетворити її на ароматний та сухий продукт. Залежно від методів, які для цього використовуються, є три види розчинної кави: сублімований, гранульований і порошковий. Кінцевий продукт отримують під впливом високих температур. До гранульованого продукту додають трішки вологи для гарного вигляду. Гурмани найбільше люблять сублімований: завдяки видаленню вологи із замороженого екстракту можна зберегти майже весь натуральний смак та аромат кави.

Як щодо якості сировини

Висока конкуренція та ринкові умови змушують виробників економити у межах розумного. Відповідно, зерна кави, які використовуються для виробництва розчинного напою – точно не найдорожча.

Це дозволяє виробникам пропонувати улюблений для багатьох продукт за доступною ціною. Що стосується інших "закидів", то в цьому випадку варто перевіряти кожного виробника та випадки порушення стандартів якості.

Источник материала
Поделиться сюжетом