19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Маріуполі російська ППО влучила в цивільне авто: у подружжя ампутували кінцівки
У Маріуполі російська ППО влучила в цивільне авто: у подружжя ампутували кінцівки

У Маріуполі російська ППО влучила в цивільне авто: у подружжя ампутували кінцівки

Російські загарбники 5 травня намагалися збити повітряні цілі в районі тимчасово окупованого Маріуполя, але в результаті покалічили двох мирних жителів. Ракета-перехоплювач ворожої ППО влучила в цивільний автомобіль, внаслідок чого тяжкі поранення отримали чоловік та жінка.

Постраждалих доправили до Маріупольської лікарні №2 та ампутували кінцівки. Про це у Telegram повідомив радник маріупольського міського голови Петро Андрющенко.

Ворожа протиповітряна оборона працювала у проміжок між 14:30 та 15:00 на північному сході Маріупольського району на кордоні з Бойківським районом. Окупанти за традицією відзвітували, що нібито збили всі цілі, проте невдовзі після цього з Миколаївки Бойківського району до лікарні Маріуполя привезли чоловіка та жінку, в машину яких влучили результати роботи російської ППО.

Водночас ватажок терористичної організації "ДНР" Денис Пушилін видав, що автомобіль із мирними жителями нібито підірвався на українській 82-міліметровій міні. При цьому Андрющенко наголосив, що міномет такого калібру ніяк не добив би на відстань 80 км від лінії фронту.

Також він додав, що це не перша та не остання спроба росіян обстріляти цивільних російськими системами ППО. Крім того, він додав, що джерела у маріупольській лікарні також не підтверджують факту підриву автомобіля на міні.

Нагадаємо, російські терористи продовжують цинічно використовувати жителів тимчасово окупованих територій в якості живого щита. Зокрема, загарбники ховають свій транспорт із боєкомплектом на парковках біля багатоповерхівок. Таким чином, росіяни за рахунок мирних жителів хочуть убезпечити себе від ударів української армії.

Раніше повідомлялося, що у Маріуполі Донецької області України російські окупанти змінюють місця дислокації своєї техніки, боячись атак з боку Сил оборони.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны