19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У місячної місії NASA виникли проблеми з капсулою Orion
У місячної місії NASA виникли проблеми з капсулою Orion

У місячної місії NASA виникли проблеми з капсулою Orion

У звіті Управління генерального інспектора космічного агентства США згадуються серйозні проблеми з тепловим екраном та іншими апаратними компонентами, виявлені внаслідок безпілотної місії Артеміда I у грудні 2022 року.

Під час гальмування в атмосфері Землі теплозахисний екран капсули Orion відколовся більш ніж у 100 місцях. Це створює серйозний ризик для екіпажу, оскільки тепловий екран не зможе надійно захистити космічний корабель від екстремальної спеки. 

Крім цього, NASA зареєструвало 24 аномалії у розподілі електроенергії в енергосистемі Orion під час Артеміди I. Інженери визначили, що проблеми спричинені радіацією.

Теплозахисний екран капсули Orion відколовся більш ніж у 100 місцях / © NASA

Відповідно до звіту, аномалії у розподілі електроенергії можуть призвести до потенційної втрати рушійної сили та герметизації корабля, що знову ж таки поставить під загрозу безпеку екіпажу капсули Orion.

Виявлені проблеми доведеться виправляти якнайшвидше, адже до запуску місячної місії Артеміда II, запланованої на кінець 2025 року, залишилося не так багато часу. Управління генерального інспектора NASA під час підготовки до місячної місії Артеміда II виявило проблеми з теплозахисним екраном капсули Orion, які можуть поставити під загрозу безпеку екіпажу.

Источник материала
Поделиться сюжетом