19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Україна і Польща підписали меморандум про співпрацю у цифровій галузі, — AIN.ua
Україна і Польща підписали меморандум про співпрацю у цифровій галузі, — AIN.ua

Україна і Польща підписали меморандум про співпрацю у цифровій галузі, — AIN.ua

Окрім іншого, Польща пообіцяла Україні допомогу в забезпеченні системами Starlink.

Віцепрем’єр-міністр та міністр цифрової трансформації Польщі Кшиштоф Гавковський сьогодні, 6 травня, здійснив робочий візит до Києва та зустрівся із віцепрем’єр-міністром та міністром цифрової трансформації України Михайлом Федоровим. У межах візиту підписали меморандум про співпрацю в цифровій галузі двох держав. Про це в інтерв’ю AIN.Capital повідомив Кшиштоф Гавковський.

Як повідомило видання, офіційно деталі меморандуму будуть оприлюднені найближчим часом.

Разом із цим, Кшиштоф Гавковський повідомив про ключові моменти візиту:

Польща пообіцяла Україні допомогу у забезпеченні доступу до інтернету в Україні, зокрема власне забезпечення системами Starlink.

Сторони домовилися забезпечити довгострокові механізми кібербезпеки.

Польща підтвердила свою підтримку України, зазначивши, що обсяг допомоги становить 2,5% її річного ВВП, що робить її одним з лідерів серед країн-донорів.

У Польщі зараз локалізовані сервери підтримки українських підприємств і держава задекларувала готовність надалі забезпечувати безпеку цих даних.

Зазначено, що польський віцепрем’єр також запросив Федорова з візитом до Польщі, щоб поділитися досвідом та успіхами України у цифровій трансформації.

Додамо, влітку 2023го року міністерство цифрової трансформації України, Держспецзв’язку та Канцелярія Прем’єр-міністра Республіки Польща підписали меморандум про взаєморозуміння у сфері кіберзахисту.

Фото: Кшиштоф Гавковський / сайт польського уряду

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги по теме
Польща
Источник материала
Поделиться сюжетом