19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Українські медіа з постраждалих від війни регіонів можуть податися на стипендію
Українські медіа з постраждалих від війни регіонів можуть податися на стипендію

Українські медіа з постраждалих від війни регіонів можуть податися на стипендію

Кошти можуть отримати також редакції зі всієї країни, які опинились у критичній ситуації. Заявки можна подавати до 10 травня.

Лабораторія журналістики суспільного інтересу (PIJL) спільно з European Centre for Press and Media Freedom (ECPMF) оголосили про продовження проєкту стипендій для незалежних медіа, які працюють в Україні в умовах війни.

В 2024 році у проєкті підтримки можуть взяти участь:

  • незалежні регіональні медіа з регіонів, які найбільше постраждали внаслідок воєнних дій, зокрема переміщені редакції (Донецька, Луганська, Дніпропетровська, Сумська, Чернігівська, Харківська, Запорізька, Херсонська, Миколаївська, Одеська, Київська області); 
  • редакції зі всієї країни, які опинились у критичній ситуації.

Стипендія надається на підтримку журналістської діяльності, переміщення або подолання кризової ситуації у розмірі 900 євро в місяць (в еквіваленті в гривні) протягом 5-8 місяців поточного року.

Обовʼязковими умовами для подання на стипендію є: 

  • робота не менше 2 років на українському ринку;
  • перебування на території України;
  • створення власного контенту, що становить суспільний інтерес.

Прийом заявок першої хвилі триває до 10 травня 2024 року. Результат надішлють на пошту в травні-червні 2024 року.

Для подання заявки необхідно заповнити онлайн форму за посиланням. За додатковими питаннями можна звертатися за адресою lambo@journlab.online.

Проєкт реалізується в рамках програми «Голоси України» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
Поделиться сюжетом