19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Урожай можна врятувати: чим полити часник, коли жовтіє листя
Урожай можна врятувати: чим полити часник, коли жовтіє листя

Урожай можна врятувати: чим полити часник, коли жовтіє листя

Будьте уважними до стану часнику і вживайте своєчасних заходів, щоб врятувати врожай і отримати здорові рослини.

Часник, який ще вчора милував очі своїми зеленими стеблами, раптом починає жовтіти і висихати від кінчиків? Це може бути спричинено різними причинами, такими як надлишок або нестача вологи, наявність шкідників або захворювань, а також нестача поживних речовин.

Чому пожовтів часник навесні?

Якщо проблема пов'язана з надлишком або нестачею вологи, важливо правильно регулювати полив: у суху теплу погоду поливати рясно, а в разі надлишку вологи припинити полив на 10-14 днів, пише ТСН.

У разі шкідників або хвороб, таких як фузаріоз, цибулева муха або бактеріальна гниль, необхідно вжити заходів щодо боротьби з ними.

Чим підживити часник?

Коли жовтіння часнику спричинене нестачею поживних речовин, особливо азоту і калію, можна використовувати народні засоби для підживлення:

Як підготувати землю для розсади?

Щоб земля була родюча, то варто добре підготувати її до посадки розсади. Потрібно кілька разів ретельно перекопати на глибину приблизно 20-30 см, але варто робити це в суху погоду. Фахівці радять обробити ґрунт гарячим розчином мідного купоросу, щоб позбутися шкідників. Це необхідно зробити за тиждень перед посадкою розсади. Якщо успішно зробили попередні дії, тоді варто удобрити землю і ще раз перекопати.

Якщо ж причина жовтіння часнику пов'язана з хворобами або шкідниками, слід звернутися до хімічних або спеціальних засобів для боротьби з ними. Наприклад, проти шкідників можна використовувати розчин солі або нашатирного спирту.

Источник материала
Поделиться сюжетом