19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Відеочати виявилися корисними для папуг
Відеочати виявилися корисними для папуг

Відеочати виявилися корисними для папуг

Під час кожного сеансу папугам дозволялося робити до двох дзвінків, і дослідники виявили, що ті, хто спілкувався в чаті через Messenger, досягали цього ліміту в 46% часу.

Папуги,які від природи є соціальними істотами, і відсутність спілкування може мати серйозні наслідки для їхнього здоров’я. Нове дослідження показало, що розв’язати проблему можуть сучасні технології. Про це пише Scince.

“У неволі, де папуги зазвичай не мають зграї, з якою могли б спілкуватися, ці птахи можуть почуватися недостатньо щасливими та бути хворобливими. Розмови з іншими папугами в реальному часі можуть стати в пригоді для них, показало невелике дослідження, проведене дослідниками з Університету Глазго (Шотландія) та Північно-Східного університету (Массачусетс, США)”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що під час експерименту дев’ятьом власникам папуг дали планшети, аби ними користувалися їхні улюбленці. За цією взаємодією спостерігали упродовж пів року. Папуги, яких спочатку познайомили один з одним у відеочаті, могли спілкуватися між собою до трьох годин протягом 12 сеансів. Половина цих сеансів включала попередньо записані відео, а інша половина – відеочати в Messenger.

Власники, які записували сеанси взаємодії, повідомили, що птахи здавалися більш залученими під час спілкування в реальному часі. У цих сценаріях вони ініціювали більше дзвінків і в середньому витрачали більше часу на спілкування з птахами на іншому кінці.

Під час кожного сеансу папугам дозволялося робити до двох дзвінків, і дослідники виявили, що ті, хто спілкувався в чаті через Messenger, досягали цього ліміту в 46% часу. Загалом вони провели 561 хвилину у відеочаті в Messenger і лише 142 хвилини за переглядом попередньо записаних відео.

“Вигляд “жвавості” справді вплинув на взаємодію папуг зі своїми екранами. Їхня поведінка під час взаємодії з іншим живим птахом часто відображала поведінку, яку вони мали б з іншими папугами в реальному житті, чого не було у попередньо записаних сеансах. Інтернет має великий потенціал для того, щоб надати тваринам можливість взаємодіяти один з одним по-новому. Подібні дослідження можуть допомогти закласти основи Інтернету, справді орієнтованого на тварин”, – сказала доктор Ілєна Гірський-Дуглас зі Школи комп’ютерних наук Університету Глазго.

Нагадаємо, раніше  мешканка американського штату Міннесота зняла білку, яка захмеліла, бо з’їла груші, що перебродили.

 

 



Источник материала
Поделиться сюжетом