19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Війна повернулася на європейську землю: канцлер Австрії закликав ЄС до чіткої позиції
Війна повернулася на європейську землю: канцлер Австрії закликав ЄС до чіткої позиції

Війна повернулася на європейську землю: канцлер Австрії закликав ЄС до чіткої позиції

Європейський Союз має займати чітку позицію щодо агресивної війни РФ проти України та демонструвати повну солідарність з українським народом, який пережив занадто багато драматичних часів.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявив федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер під час виступу у парламенті країни в ході урочистої церемонії з нагоди Дня Європи.

"Але ми також повинні визнати, що війна повернулася на європейську землю. Ми зараз переживаємо російську агресивну війну проти України. І так, Європейський Союз, як ніколи раніше, через те, що війна відбувається на нашому континенті, має продемонструвати ту позицію, яку він ніколи раніше не займав", - сказав він.

За словами канцлера, ЄС має показати "солідарність з жінками і чоловіками, дітьми, людьми похилого віку в Україні, коли йдеться про те, щоб підтримати їх в один із найважчих етапів для народу України". Він додав, що якщо поглянути на історію України, то країна та її народ "пережили дуже багато, занадто багато драматичних часів".

Глава австрійського уряду наголосив, що дискусії про європейські цінності зараз є особливо актуальними, і важливо демонструвати рішучість у їх захисті. Також він висловив підтримку військовому співробітництву в рамках спільних оборонних проєктів в ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, президент Національної ради Австрії Вольфганг Соботка заявив про готовність його країни очолити міжнародну коаліцію з надання гуманітарної допомоги Україні.

Фото: SN/APA/Helmut Fohringer / Helmut Fohr

Теги по теме
Украина Россия Евросоюз Европа Австрия
Источник материала
Поделиться сюжетом