19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Вишневий пляцок: усі секрети приготування смачного крему
Вишневий пляцок: усі секрети приготування смачного крему

Вишневий пляцок: усі секрети приготування смачного крему

Пляцок можна готувати як на свята, так і просто, щоб потішити своїх рідних. Це не складний у приготуванні десерт, що готується із доступних інгредієнтів. Тому важливо мати на озброєнні перевірений рецепт такого десерту.

Саме ним поділився фудблогер Алекс Міль. В Instagram він розповів, як приготувати вишневий пляцок та зробити до нього дійсно смачний крем.

Інгредієнти для тіста на форму 33х22см

  • Мак – 400 гр
  • Цукор – 140 гр
  • Яйця – 4 шт
  • Крохмаль – 50 гр
  • Масло – 50 гр
  • Борошно – 150 гр
  • Розпушувач – 1 уп.

Інгредієнти для бісквіту

  • Яйця – 5 шт
  • Цукор – 120 гр
  • Борошно – 70 гр
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Какао- 10 гр

Інгредієнти для крему

  • Вишневий сік – ½ л
  • Цукор – за смаком
  • Крохмаль – 40 гр
  • Вершкове масло – 300 гр

Додаткові інгредієнти

  • Вишні у соці – 200 гр
  • Вишневе желе – 2 уп.
  • Окріп – 400 мл

Спосіб приготування

1.Сухий мелений мак заливаємо водою та проварюємо до зникнення рідини. Мак повинен знову стати сухим. Накриваємо кришкою та залишаємо до охолодження.

2. Додаємо розтоплене вершкове масло та рублені горіхи. Добре вимішуємо.

3. Яйця збиваємо із цукром міксером до пишної піни, додаємо крохмаль та змішуємо на малих обертах.

4. Переливаємо тісто до маку, додаємо борошно змішане із розпушувачем.

5. Переливаємо у застелену пергаментом форму, розрівнюємо та випікаємо при 170 градусах протягом 40хв, і даємо охолонути.

6. Готуємо бісквіт. Збиваємо білки до піни, додаємо цукор і збиваємо до піків.

7. Додайте жовтки, збиваємо на малих обертах 1 хвилину. Додаємо борошно з розпушувачем і змішуємо ще 1хв.

8. 2/3 тіста вливаємо у форму для випікання.

9. До тіста що лишилось додаємо какао, змішуємо і переливаємл поверх світлого тіста. Ввипікаємо при 170С 30хв і даємо повністю охолонути.

10. До вишневого соку додаємо крохмаль і проварюємо помішуючи до загущення. Даємо охолонути. Змішуємо з м’яким маслом блендером до кремоподібного стану. Щоб отримати насичений колір можна додати кілька крапель харчового барвника.

11. Желе заливаємо окропом згідно інструкції та залишаємо до утворення рідкого желе.

12. Маковий шар змащуємо кремом, викладаємо багато вишень.

13. Бісквіт змащуємо кремом і на маковий шар.

14. Змащуємо з боків кремом, зробивши вгорі невеликий бортик.

15. Викладаємо вишні, заливаємл уже злегка застиглим желе, і даємо йому застигнути повністю.

На OBOZ.UA є й інші рецепти пляцків:

  • Пляцок з трьома начинками
  • Пляцок з зефіром
  • Пляцок кокосовий
Источник материала
Поделиться сюжетом